Triling kadetskih asova – Vukosa, Bilić i Arnautović

Ne pratimo niti blizu zbivanja u hrvatskoj muškoj košarci, ali letimičnim pregledom da se zaključiti da je već sada ženska kadetska reprezentacija Hrvatske, koju vodi Tatjana Jacović sa svojim pomoćnicima Miljanom Vorkapićem i Ivanom Baisom, najbolja od svih reprezentativnih selekcija u Hrvatskoj. I od ženskih i od muških. Nitko nije među osam najboljih europskih reprezentacija osim njih. Sve djevojke za to zaslužuju priznanje, ali ipak moramo istaknuti triling asova trenerice Jacović – Hana Arnautović, Olivia Vukosa i Lena Bilić.

Poznate su široj javnosti košarkašice Trešnjevke Bilić i Arnautović, ali kao as iz rukava u kadetskoj reprezentaciji izvučena je Olivia Vukosa (Christ the King Regional High School  – USA)‎. Velika centarska nada hrvatske ženske košarke. (Odakle je samo Jacovic izvuče, op.a.) Došla je iz regionalne srednje škole Krista Kralja, katoličke srednje škole koja je pripremna za koledž za razrede od 9. do 12. smještena u Middle Villageu, Queens, New York, Sjedinjene Države, a osnovana je 1962. godine. Olivia Vukosa je bez ikakve dvojbe veliki potencijal, dijamant kojeg treba brusiti sve do seniorskog uzrasta. Kao i ostale spomenute kadetkinje.

Evo tko su do sada lideri kadetske Hrvatske na Europskom prvenstvu u Turskoj:

Sad je kadetska Hrvatska među osam najboljih u Europi, a da bi bila među četiri najbolje reprezentacije trebala bi večeras pobijediti Finsku. Utakmica je na rasporedu danas, 16.8. s početkom u 18 sati. Sretno kadetkinje! Držimo vam fige!

Foto: Olivia Vukosa, Hana Arnautović i Lena Bilić – trojac je to koji je i na prethodnim utakmicama najviše punio koševe protivnika/ FIBA

Ženska košarka