Trešnjevka – Kvarner: Lopta podbačena i odsviran kraj

Posljednja utakmica 17. kola A1 lige koja se danas trebala u Zagrebu odigrati između Trešnjevke i Kvarnera, koja je bila derbi kola, nije odigrana. Kvarner je u Zagreb došao sa samo šest igračica od kojih su se četiri zagrijavale, a dvije su sjedile na klupi zbog ozljeda. Nakon konzultacija delegata sa trenerom Kvarnera i telefonski sa povjerenikom natjecanja odlučeno je da se lopta podbaci sa četiri igračice Kvarnera na terenu i pet Trešnjevke. To je učinjeno i potom su suci odsvirali kraj utakmice.

Trešnjevka 2009 – Kvarner 20:0

  • Trešnjevka 2009: Erjavec, Katavić, Kelava, Dobroslavić, Pačkovski, N.Muhl, Sokić, Rezo, Štirjan, Zadro, Marija Galić, Krajačić. Trener: Dean Nemec
  • Kvarner: Perić, Miletić, Marjanović, Blažević, Tomljanović, Šerić. Trener: Damir Rajković

– Ne može se igrati utakmica sa četiri zdrave igračice. Ostalih nema, imale su fakultetske i druge obveze. Nije u pitanju nikakvo namjerno izbjegavanje obveza ili štrajk. Vjerujte mi da nije, jer sigurno ne bih svoj rođendan proslavio vozeći se uzaludno kombijem iz Rijeke u Zagreb i obratno – rekao je trener Kvarnera Damir Rajković.

Tužan dan za hrvatsku žensku košarku. Što će se dalje zbivati saznat ćemo u tjednu koji dolazi. Je li to definitivan kraj prvoligaškog Kvarnera jer nakon dvije neodigrane utakmice slijedi automatsko izbacivanje iz A1 lige i gubljenje prava nastupa u play offu. Kakva će biti odluka jer Kvarner se ipak pojavio u Zagrebu? Ukoliko će se Kvarner izbaciti iz Lige hoće li se njihovi dosadašnji rezultati računati u konačnoj tablici. To nije nevažno za konačni izgled tablice pa i plasman prve četiri ekipe prije play offa.  Znači li to da će Croatia 2006 zadržati prvoligaški status unatoč činjenici da je čvrsto na posljednjem mjestu lige? Pričekajmo odluke mjerodavnih.

– U ponedjeljak ću imati informacije, odluku ću donijeti do kraja tjedna, rekao je HKS-ov povjerenik natjecanja Željko Ciglar.

Neke nove informacije o razrješenju sad već “slučaja Kvarner” možete čitati ovdje.

Foto: Kvarner – što i kako dalje?! /Snimila: Anna Ferlatti