Trešnjevka 2009 tijesno dobila neugodnu i iskusnu Plamen Požegu

Trešnjevka 2009 – Plamen Požega  64:61 (16:13, 16:18, 17:15, 15:15)

Trešnjevka 2009: Majstorović 17, Rodek 6, Mühl 22, P.Jurič 7, Galunić 4, Brtan, Pavičić 2, Banović, Josipović 1, Stabile 5, Bačevina -, Deidda -. Trener: Dean Nemec

Plamen Požega: Ivezić 17, Bošković -, A.Berger -, Bašić 2, Glomazić 4, Maričević 4, Bunčić -, Benić -, M.berger 2, La Mama Kapinga 18, Carter 14, Iavarone 0. Trener: Vladimir Englman

Nova pobjeda Trešnjevke protiv neugodne i iskusne ekipe Požege. Prvih 30-ak minuta susreta protekao je u izjednačenom tonu (49:46). U prve tri minute posljednje četvrtine Trešnjevka  radi seriju 11:0 i bježi na velikih +14 (60:46). Nakon toga, napad im staje i gošće polako smanjuju razliku u završnici. Međutim, pokazalo se da je prethodno ostvarena razlika bila nedostižna za gošće iz Požege. Kod “trešnjica” najefikasnija je bila Hana Mühl sa 22 koša, 7 skokova i 6 asistencija, a dvoznamenkasta je bila i kapetanica Anja Majstorović sa 17 poena i 5 skokova. Kod gošći najviše je pokazao trolist Ivezić (17), La Mama Kapinga (18) i Carter 14 poena.

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Čestitam Trešnjevci na još jednoj pobjedi. Imali smo svoje prilike, ali sa 24 izgubljene lopte teško je očekivati da možeš dobiti utakmicu. Nikako da se riješimo dječjih bolesti, i naravno ono što nama nedostaje je rotacija domaćeg igrača, i dok to ne riješimo vrlo teško ćemo igrati protiv bilo koga. Ja sam siguran da možemo s ovom našom ekipom koju imamo igrati protiv bilo koga i da bi nas rijetko tko u ovoj ligi dobio. Međutim, kako samo dvije strankinje mogu igrati u isto vrijeme i to je za nas katastrofa. Još jednom, čestitke Trešnjevci na fer i korektnoj igri.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Teška utakmica u kojoj smo nastupili oslabljeni i u kojoj nas je protivnik prilično namučio. Požega je sa dvije svoje strankinje La Mammom i Carter vrlo atletična ekipa kojoj Jelena Ivezić daje dodatnu kvalitetu i iskustvo. Hvatali smo ih na rotaciju, trčanje i obranu. Isprovocirali smo 24 izgubljene lopte, uspjeli držati izjednačeni skok i kad smo u drugom poluvremenu pogodili i nekoliko vezanih trica uspjeli smo prelomiti utakmicu. Uspjeli smo koristiti i neke mlađe igračice kojima su ovo bile prve prvoligaške minute ili jedne od prvih i time ostvarili i taj cilj uz još jednu pobjedu.”

Laura Bašić (Plamen Požega): “Otvorili smo dobro utakmicu, ali na žalost zbog nekih naših grešaka nismo uspjeli zadržati ostvarenu prednost u tom dijelu. Pred kraj utakmice pokušavale smo stići Trešnjevku, približili smo se, ali na žalost nismo uspjeli. Čestitam ekipi Trešnjevke na pobjedi i sretno dalje!”

Hana Mühl (Trešnjevka 2009): “Najprije bih željela čestitati cijeloj ekipi na pobjedi. Znali smo da će ovo biti teška utakmica te se nismo predavali do samoga kraja. I dalje smo nekompletni, nedostaju nam tri važne igračice već treću utakmicu za redom, tako da ovi zadnji rezultati za nas imaju posebnu vrijednost. Za vikend nas čeka nova utakmica protiv ekipe Medveščaka te se trebamo za nju dobro pripremiti.”

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Hana Mühl bila je najefikasnija u redovima Trešnjevke 2009 / Snimo: Marin Sušić/hks