Trešnjevka 2009 – Ragusa – put do naslova sve je kraći

Hoće li odlična Ragusa iz prve utakmice doći do svoje druge pobjede u finalnoj seriji za prvakinje Hrvatske ili će pak Trešnjevka 2009 doći do prve pobjede i izjednačenja pokazat će subotnja utakmica koja se  igra u Domu sportova. Podsjetimo da se finalna serija igra do tri pobjede, Ragusa trenutno vodi 1:0. U prvoj utakmici finala u Gospinu polju Ragusa je pobijedila prilično uvjerljivo 78:57 no više od rezultata raduje da je Ragusa pokazala dopadljivu igru i autoritet. Sa odličnom Ivom Todorić, povratnicom Romanom Stojanović, kapetanicom Carmen Miloglav, izvrsnom šutericom Leom Hajdin, otkrićem ove sezone Linom Strilić i uvijek pod koševima dominantnom Anom Vrsaljko te mlađahnom Ellom Majstorović Ragusa će u Zagrebu učiniti sve da pobijedi i onda otvori mogućnost da pred svojom publikom u Dubrovniku dođe do treće pobjede i trećeg naslova košarkaških prvakinja Hrvatske.

No, s druge strane imat će mladu i ambicioznu ekipu Trešnjevke 2009 predvođenu kapetanicom Lanom Pačkovski kao iskusnom predvodnicom mladih Nemecovih snaga – u prvom redu odlične Lene Bilić, koja puno obećava, Lucije Banović, Vivien Nejašmić, Nike Rodek, Franke Ćuklin, Nine Novak i drugih. Trešnjevka je u finalu Kupa pokazala da može igrati s Ragusom neizvjesnu utakmicu. Kakva će biti ova, vidjet ćemo.

Sve ovo je razlog da dođete u Dom sportova. Vjerujemo kako će biti interesantno i da će se imati što vidjeti. Ako Talijani mogu do vrha ispuniti tribine u Bologni (5.337 gledatelja, što je apsolutni rekord posjećenosti na jednoj ženskoj utakmici) i Schiu na njihovim finalnim utakmicama, valjda u Zagrebu ima tisuću onih koji vole žensku košarku i koji će zbog toga doći i uživati u košarci Trešnjevke 2009 i Raguse.

Ovako je to bilo na prvoj utakmici talijanskog doigravanja za prvakinje – bolonjska PalaDozza ispunjena do vrha tribina! A u Zagrebu?

Ženska košarka

Foto: Lana Pačkovski (na čelu ekipe) povest će kao kapetanica Trešnjevku u još jedan boj/ fbtresnjevka2009