Trešnjevka 2009 najbolja kadetska ekipa u regiji

Trešnjevka 2009 iz Zagreba potvrdila je danas u Novom Sadu na Final fouru da je najbolja ženska kadetska košarkaška ekipa u regiji. Odmah do nje je i druga hrvatska ekipa Novi Zagreb. Upravo su se one danas sastale u novosadskom SPENS-u u  finalu ovog po prvi put organiziranog regionalnog natjecanja. Bolje su bile ‘trešnjice‘ 61:43 i zasluženo se okitile ovom međunarodnom titulom.

Rezultati Final foura:

  • Novi Zagreb – Crvena zvezda  84:61
  • Trešnjevka 2009 – Mladi Krajišnik  58:48
Borba za treće mjesto:
  • Mladi Krajišnik – Crvena zvezda  70:68 (17:17, 18:13, 11:18, 24:20) Ovo je bila vrlo neizvjesna utakmica od samog početka do kraja. Banjolučanke i Beograđanke su se stalno izmjenjivale u vodstvu ali su više sreće imale cure Mladog Krajišnika i osvojile treće mjesto.
Finale:
  • Trešnjevka 2009 – Novi Zagreb  61:43 (21:7, 10:10, 17:10, 13:16)  Kako smo i najavljivali na stranicama ovog portala u finalu su se našle dvije hrvatske ekipe koje su bez ikakve dvojbe dvije najbolje kadetske ekipe u regiji. Također nikakve dvojbe nema da je ekipa Trešnjevke koplje iznad svih što je pokazala i u ovom izravnom dvoboju protiv svojih “ljutih protivnica” iz Novog Zagreba. Odlično su ušle u utakmicu, napravile veliku prednost u prvoj četvrtini i sve je bilo jasno. Ekipa koja u svom sastavu ima takve kadetkinje (sa seniorskim iskustvom) kao što su Lana Rački, Iva Slonjšak, Anita Kelava, Patricija Bura, Mia Orešić, Dora Jordanić, Lucija Milošević, zatim Iva Belošević jednostavno u svom uzrastu nemaju premca, a koliko im znači nakupljeno iskustvo u A1 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske najbolje je pokazala i ova utakmica. MVP igračica završnice u Novom Sadu je igračica Trešnjevke Lana Rački.

Inače, ovo je prva kadetska završnica Međunarodne regionalne ženske košarkaške lige Adriatica koja je uvedena od ove sezone a odvijala se pod budnim okom njezina povjerenika za natjecanje Željka Ciglara.

Portal ženska-košarka.com čestita hrvatskim kadetkinjama – Trešnjevci na osvojenoj tituli, a Novom Zagrebu na drugom mjestu. Znak je to da hrvatska ženska košarka, unatoč svim kritikama, ignoranciji i nedovoljnoj brizi za nju, ipak  i te kako ima cure koje će je znati i moći proslavljati u godinama koje dolaze.

Foto. detalj s finalne utakmice/kosarka24.rs

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime