Trešnjavka 2009 drugi finalist

Trešnjevka 2009 drugi je finalist doigravanja za prvakinje Hrvatske u košarci. Ona je u trećoj utakmici u Zagrebu pobijedila ekipu Košarkaške akademije “Žana Lelas” iz Splita rezultatom 84:44. Tako je Trešnjevka vrlo uvjerljivo izborila finalno doigravanje za prvakinje Hrvatske protiv Raguse koja je u dvije utakmice bila bolja od Zagreba.

Trešnjevka 2009 – KA “Žana Lelas” 84:44 (17:8, 25:11, 22:17, 20:8) (2:1)

  • Trešnjevka 2009: Brtan 3, Nejašmić 11, Rodek 4, Ćuklin 5, L.Bilić 12, Deidda 0, Maričević 0, Kokolić 11, Novak 7, Banović 17, Valčić 6, Pačkovski 8. Trener: Dean Nemec, pomoćni trener: Zvonimir Galovac
  • KA “Žana Lelas”: G.Grizelj 9, Dominović 0, Ljubić 6, Pirjak 9, Smiljanić 7, Johnson 6, Pavić 0, Turčinov -,  Sokanović -, Ljubos 0, Dabakoglu 0, Božan 7. Trenerica. Anita Rade

Dean Nemec, trener Trešnjevka 2009: Od samog početka krenuli smo u utakmicu snažno i odlučno. Igračice su na teren prenijele sve što smo dogovarali za ovu utakmicu, a i sve što smo u cjelini trenirali tijekom sezone. Imali smo kontrolu obrane i napada i kad su protivnice krajem prvog poluvremena ušle u nekoliko vezanih pogrešaka prelomili smo susret u kojem smo nakon toga samo povećavali prednost. Čestitam svojim igračicama na odličnoj igri i svemu što su pokazale u odlično ispunjenoj dvorani Doma sportova 3 u kojoj se tražila stolica više za gledanje utakmice. Za finale povećat ćemo kapacitet i uređenost dvorane i pokušati još popraviti igru obzirom da će nas kvaliteta Raguse sigurno natjerati na to. Igračicama i rukovodstvu KAŽL-a zahvaljujem na fer i korektnoj polufinalnoj seriji. Bili su težak protivnik i zasluženo su došli na korak do finala.”

Anita Rade, trenerica KAŽL-a: “Čestitam Ragusi i Trešnjevci na plasmanu u finale. Danas smo ušli loše u utakmicu, i napadački i u fazi obrane. Puno promašenih zicera, bez energije. Šteta zbog prve utakmice koju smo izgubili na samom kraju. S druge strane možemo biti zadovoljni i ponosni na sve ostvareno. Na početku sezone smo postavili cilj – ući medu četiri najbolje ekipe. Ostvarili smo treće mjesto što je izvrstan rezultat. Čestitam svima u klubu koji su pridonijeli tom uspjehu. Ove sezone smo osvojili dvije medalje u mlađim uzrastima, još nas čeka završnica prvenstvo Hrvatske za kadetkinje. Veliko bravo za sve!”

Ženska košarka

Foto: Trešnjevka 2009 drugi je finalist seniorskog prvenstva Hrvatske za košarkašice