Treneri o završnici Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac”

Dobili smo danas odgovor od HTV-a na naše pitanje zašto Hrvatska televizija ne prenosi finale Kupa Hrvatske za košarkašice, što ga je potpisao Igor Medić, u kojem se kaže kako “Hrvatska radiotelevizija neće prenositi finale Kupa Hrvatske za košarkašice zbog ograničenih financijskih sredstava predviđenih za Sportski program HTV-a. Naime, ova je godina iznimno zahtjevna u smislu otkupa prava na prijenos različitih sportskih sadržaja, poput Europskoga nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara. Hrvatska radiotelevizija će, međutim, u okviru svojega redovitog programa pratiti Kup za košakrašice.” Znači, ostaje nam samo furkisport za izravno praćenje finala Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj-Rimac”. A što kažu treneri ekipa sudionica ovogodišnjeg završnog turnira Kupa – Braslav Turić (Medveščak), Damir Rajković (Kvarner), Dean Nemec (Trešnjevka 2009) i Ivan Đukić (Pula Črnja Tours). Što očekuju?

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Kažu da je završnica Kupa natjecanje u kojem svaka ekipa ima 25 posto šansu osvojiti ga. Mislim da smo mi i Kvarner možda ipak blagi favoriti u polufinalnim utakmicama, a u finalu svaka ekipa ima podjednaku priliku. Pozivam sve ljubitelje ženske košarke, i one koji to nisu, da dođu u subotu i nedjelju u Trnsko i da produžimo jednu lijepu košarkašku priču, koja je počela u Slavonskom Brodu, nastavila u Osijeku i nadam se u Zagrebu!”

Damir Rajković, trener Kvarnera: “Definitivno završnica Kupa za nas je izazov da odemo korak dalje u odnosu na naša dosadašnja sudjelovanja, da ne pokleknemo u polufinalu nego da stignemo do finala. Pulu respektiramo i cijenimo da je izborila F4 i mi ćemo se za njih ozbiljno pripremiti. Imamo malih zdravstvenih probleme s Monikom Tomljenović i Leom Miletić, i vidjet ćemo kako će se sve to razvijati do subote. Ako se plasiramo u finale Kupa i tamo bude Medveščak, on je u psihološkoj prednosti zbog ovogodišnjih 4:0 u njihovu korist, ali ovo je Kup u kojem svatko može pobijediti svakoga i vidjet ćemo što će biti u toj našoj petoj ovosezonskoj utakmici.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Naš cilj bio je ove sezone doći do završnog turnira Kupa ‘Ružica Meglaj-Rimac’, a isti cilj, ulaska među četiri najbolje ekipe, imamo i u Prvenstvu Hrvatske. Za sada se stvari razvijaju u oba natjecanja prema planu. U polufinalu Kupa dobili smo najtežeg protivnika, ali i ta se utakmica igra i sve dok je tako pitanje pobjednika u sportu je otvoreno. Na nama je da se korektno pripremimo i odigramo najbolje što možemo, a na Medvescaku je da opravda ulogu favorita.”

Ivan Đukić, trener Pule Črnja Toursa: “Mi smo već samim plasmanom na završni turnir Kupa “Ružica Meglaj-Rimac” ispunili mnogo više od naših očekivanja. Doalzimo u Zagreb odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i pružiti što jači otpor favoriziranoj ekipi Kvarnera, a ako nam se pruži prilika izboriti pobjedu i plasirati se u finale.”

Foto: Patricija Bura (Medvešlčak) u kup utakmici protiv Šibenika / Snimio: Marin Sušić