Treneri o F4 Kupa Ružice Meglaj Rimac

Uoči završnice Kupa Ružica Meglaj-Rimac u Domu sportova Mate Parlov u Puli održana je konferencija za medije kojoj su nazočili i ujedno predstavili ovogodišnje dvadeset i osmo izdanje Kupa svo četvero trenera klubova sudionika (Cvetana Matić – ŽKK Ragusa, Ivan Đukić – ŽKK Pula, Stipe Bralić – ŽKK Šibenik i Braslav Turić – ŽKK Medveščak), predsjednik ŽKK Pula u svojstvu organizatora Ivica Bolković, povjerenik natjecanja Prve ženske lige Darko Kotaranin, direktor poduzeća Pula sport d.o.o. Ivan Glušac te Slađana Božac, predstavnica humanitarne udruge Puljani Humanitarci. Evo izjava trenera uoči današnjih polufinalnih utakmica Kupa:

  • Cvetana Matić, trenerica Raguse: “Nama je izuzetna čast što smo drugu godinu zaredom prisutni na ovakvom natjecanju. Imali smo ove godine problema s ozljedama, ali smatram da smo napravili odličan rezultat općenito u ovoj sezoni, a plasman na ovu završnicu je ono nešto što smo priželjkivali. Naravno da nam je želja samo finale pa ako nam iz Medveščaka pruže i malu šansu, mi ćemo ju sigurno zgrabiti.”
  • Ivan Đukić, trener Pule Črnja Tours: “Ovo nam je četvrta završnica, ali još nismo ušli u finale, neki kažu da je treća sreća, nadam se da će nama biti četvrta. Što se tiče trenutnog sastava, mi ćemo kao i uvijek, ovo odigrati na svježinu. Nismo se previše ubijali u pripremama, ali ćemo u petak poginuti na terenu da uđemo u to finale. Gospodin Bralić će nas sigurno pokušati omesti u tome i ja očekujem jednu jako dobru utakmicu, a zna se da obje ekipe vole igrati u napadu pa se nadam utakmici sa bar 100 poena sa svake strane.”
  • Stipe Bralić, trener Šibenika: “Sigurno nam je rezultatski uspjeh što smo se plasirali u završnicu Kupa, međutim kad smo tu, dodatno ćemo pokušati pomrsiti planove domaćinu u polufinalu. Ovaj Final Four nam je nagrada za tešku sezonu, pogotovo zato što imamo dosta mladih igračica kojima je ovo prva ili druga završnica Kupa u karijeri i tu će steći veliko iskustvo. Nadam se da će biti publike i da ćemo svima pokazati da je ženska košarka atraktivan sport, unatoč predrasudama koje postoje. Nadam se da će ovaj turnir, a pogotovo finalna utakmica koja je u subotu u televizijskom prijenosu, biti jedna dobra promidžba za hrvatsku žensku košarku.”
  • Braslav Turić, trener Medveščaka: “Mi smo šestu godinu zaredom na Final Fouru Kupa te četiri godine osvajači. Međutim Kup je jedno specifično natjecanje u kojem nemate pravo na pogrešku. Zadnjih dva tjedna smo imali zdravstvenih problema, ali nadam se da smo se oporavili i da ćemo pokazati dobru igru na turniru.”

Ivica Bolković, koji je na čelu ŽKK Pula već 21 godinu, završio je konferenciju sa sljedećom porukom: “Mislim da ženska košarka nije inferiorna u odnosu na mušku košarku ni u jednom segmentu. Tu je puno više empatije i emocija nego u muškoj košarci i danas je kod žena to više ekipni sport nego kod muških. Stoga se nadam da će utakmice biti na razini koju želimo, a to je da prikažemo žensku košarku u najboljem svjetlu i dokažemo da ženska košarka zaslužuje više medijske pažnje no što je trenutno ima.”

Završnica Kupa imat će ovaj puta i humanitarnu notu – prikupljat će se novac za trogodišnju djevojčicu Nadiu Ucović koja boluje od rijetke i teške genetske bolesti živčanog sustava, tzv. Battenove bolesti. Ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji pod imenom „Nada za osmijeh“ bit će moguće pomoći donacijama na ulazu u dvoranu.

Media HKS