Treneri Kvarnera i Medveščaka, Rajković i Turić, o četvrtoj utakmici finalne serije

Svaka utakmica, a osobito one koje odlučuju o najvišim priznanjima, kao što su ove između Kvarnera i Medveščaka, svojevrsni su i trenerski dvoboj. Tko će koga bolje skautirati, tko će koga nadmudriti, kakve taktičke zamisli primijeniti, koju najučinkovitiju postavu izvesti da te zamisli najbolje provede na terenu, kako najbolje psihološki pripremiti svoje cure za takve utakmice, fizički ih i mentalno spremiti za “konačni obračun”, koji potez povući u određenom trenutku utakmice da se stanje na terenu promijeni, okrene “voda na svoj mlin”… Po četvrti put su u finalnoj seriji doigravanja za prvakinje Hrvatske na jednoj strani Medveščakov trener i izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske Braslav Turić, a na drugoj trener Kvarnera Damir Rajković. Trenutno stanje je 2:1 za Turića. Evo što oni kažu o četvrtoj utakmici.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Večeras u Rijeci igramo četvrtu finalnu utakmicu. U prve dvije smo bili na nivou, dok smo u trećoj zakazali i u fazi obrane i u fazi napada. Nadam se da smo izvukli pouku, te da ćemo sutra prezentirati ponovo kvalitetnu i zanimljivu igru.”

Damir Rajković, trener Kvarnera: “Mislim da nas očekuje utakmica u nekom drugom raspoloženju, različitom od druge utakmice u Rijeci. Neosporno je da Medveščak želi seriju završiti što prije, ako nas pobijede ja ću im od srca čestitati, no postoji u toj priči i onaj dodatak u romanu o protagonistima koji su sudjelovali u stvaranju zanimljivog štiva tako da ćemo učiniti sve da roman dobije što kompliciraniji završetak.”

Hoće li biti 3:1 za Turića ili će pak Rajković izjednačiti na 2:2, vidjet ćemo večeras.

Foto: Dva trenera – lijevo Damir Rajković (Kvarner) i desno Braslav Turić (Medveščak) / Snimio: Arsen Miletić