Trener Raguse Zdravko Kitin za naš portal: Sportski izborena pobjeda

O pobjedi dubrovačke Raguse nad Medveščakom 76:72 u sportskoj se javnosti, tipično za Hrvatsku, ispredaju svakojake priče i sumnje. Kako je to moguće da je Medveščak izgubio utakmicu nakon uvjerljivog vodstva od 19 koševa razlike na poluvremenu (45:26), je li bilo kalkulacija u izboru polufinalnih protivnika ili nije…. Sportski direktor Raguse i njezin trener Zdravko Kitin rado se odazvao za naš portal sve prokomentirati i iznijeti svoje mišljenje:

– Dobro je napisao naš sportski novinar, Tonći Vlašić, ‘Čudo u Gospinu polju’ – započeo je trener Kitin. Da budem otpočetka sasvim iskren, curama sam rekao prije utakmice da nam je cilj izgubiti sa najmanjom razlikom od svih klubova koji su ove sezone igrali sa Medvešćakom. Nakon tri četvrtine, kada smo gubili sa šest razlike, rekao sam im da bi bilo šteta sada prolit’ sve ono što smo do sada gradili i tada smatrajući da se Medveščak može i u samo zadnjoj četvrtini odlijepiti veoma brzo jer, budimo iskreni, još su za koplje ispred svih nas. Pošto smo u rotaciji imali samo šest-sedam igračica i nakon petog prekršaja Zarač u 34. minuti i petog Stojanović u 36. minuti, teško smo vjerovali da možemo dobiti iako smo već tada bili poveli i 8 razlike. Da smo teško vjerovali da možemo pobijediti i prije utakmice smo se već dogovorili, kao i lani, da obje igramo u Zagrebu što nam je i financijski isplativije, ali eto to sve pada u vodu, a naša uprava će morati još malo zavući ruku u špag i naći još malo sredstava za polufinale. I kada nam je Medvešćak dao šansu za preokret, čvrsto smo je zgrabili i učinili ono što nitko nije učinio već dvije godine. U Dubrovniku kažu: Pao je kapitalac!.

Prije utakmice za osvojeni Kup darovali smo im cvijeće, ali eto bodove nismo. Iskoristili smo malo njihov umor od Kupa i jednu malu nesigurnost koju su pokazali i protiv Trešnjevke kada su prosuli plus 15. I dalje smatram da će prvak i ove godine biti Medveščak, a nama ostaje veselje jer smo ih do sada pobijedili samo mi. Ostaje nam da se pripremimo za polufinale sa drugim zagrebačkim klubom za kojeg smatram da nisu ništa puno lošiji od Medvešćaka, a što su pokazali i u finalu Kupa i to ih stavlja u ulogu favorita u tom našem medusobnom ogledu. Čestitam još jednom mojim Curama iz Grada na ovom neočekivanom pothvatu, a Medveščaku želim još puno dobre igre u nastavku. Hvala svima koji su nam iskreno čestitali na ovoj neočekivanoj pobjedi a posebno treneru, mom prijatelju iz Pule.

I za kraj da se osvrnem na nešto i na ljude koji sumnjaju u sve na ovom svijetu pa i u našu sportski izborenu pobjedu. Neću ih reklamirati ali ako pročitate pojedine portale i vidite odakle su – sve će vam biti jasno. Sramota, jer na nešto tako čisto baciti sumnju, jadno je i još jednom sramotno ali tko pozna mene i mog kolegu Turića, izbornika naše seniorske reprezentacije, znat će da je to nisko. Čestitke još jednom i Ragusi i Medvešćaku na jednoj pravoj prvoligaškoj utakmici – završio je sportski direktor i trener Raguse Zdravko Kitin.

Foto: Trener Raguse Zdravko Kitin: Sramotno je na čistu pobjedu bacati sumnju