Treći poraz juniorki Hrvatske u Mađarskoj

Juniorke Hrvatske su treći susret u svojoj grupi igrale protiv ekipe Španjolske i usprkos solidnoj igri, zabilježile treći poraz.

Španjolska – Hrvatska 74:65 (18:14, 25:9, 20:23, 11:19)

  • Španjolska: Wone 9, Lacorzana 2, Pandende 6, Junio 13, Gonzalez -, N. Rodrigez 7, Ayuso 5, L. Rodrigez 16, Prieto 10, Serrat 2, Alcantara 3, Camilion 1
  • Hrvatska: Vreš 2, Mrdalj 2, Erjavec 12, Tadić 15, Katavić 2, Pavić 4, Vojtulek 6, Lazić 13, Kostić 4, Poljac 3, Rončević 0, Pandža Brnić 2

Hrvatska dobro otvara utakmicu sa 6:0, ali Španjolke brzo stižu našu prednost i do kraja četvrtine se vodi izjednačena borba. Naše cure su igrale požrtvovno, ali dobar šut protivnica (trica 5/10) i izgubljene lopte Hrvatske, donose Španjolskoj prednost od 10-tak poena. Nažalost, naša igra je drastično pala u zadnjim minutama prvog poluvremena. Tada Španjolke u samo malo više od dvije minute rade seriju od 10:0, te poluvrijeme završava rezultatom 43:23. Ako se i očekivao raspad igre naših cura, to se nije dogodilo. Usprkos velikog zaostatka, nisu se predavale. Uspostavljena je relativno ravnopravna igra, lopta je imala bolji protok, smanjio se broj pogrešno dodanih lopti, proradio je šut. Španjolska je maksimalno koristila sve igračice i nije više bila precizna kao u prvom dijelu, a reprezentacija Hrvatske je iskoristila takvu priliku. Nije bilo realno očekivati potpuni preokret, ali se na kraju završilo porazom koji nije bio dvoznamenkast.

Usprkos porazu, ovo je bilo lice Hrvatske koje bismo voljeli uvijek gledati. Španjolke su objektivno bolja ekipa i treba im čestitati na pobjedi, ali naše cure su same sebi dokazale da se i protiv takvih, boljih ekipa, može igrati. Igrale su požrtvovno, brzo, nije bilo izgubljene lopte, cijela klupa je bodrila petorku na parketu, disale su kao jedna i kada tako izgubiš utakmicu – nemaš za čime žaliti. (Mladen Posavec)

Foto: Matea Tadić danas je bila najefikasnija /fiba.com