Treća utakmica Medveščak – Zadar u Ciboni

U prvom redu zahvaljujući rukovodstvu ŽKK Medveščaka, ponajprije predsjedniku Kluba Milanu Periću, treća utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske Medveščak – Zadar igrat će se u Ciboni – Košarkaškom centru “Dražen Petrović”. Osim što je taj čovjek, uz svesrdnu pomoć dobrog duha Medveščaka – supruge mu Jagode, svojim entuzijazmom ali i ljudskim poštenjem i korektnim odnosom prema svojim igračicama stvorio klub i uzdigao ga do visina jedne velike i skladne obitelji, sada je hrvatsku žensku košarku doveo i u hram hrvatske košarke da se u njemu po prvi put odigra i jedno žensko finale. Finale u kojem će i Medekice i Zadranke, kao i publika, uživati i taj događaj nositi u svojim sjećanjima cijeli život. Bit će to poseban motiv i jednima i drugima da dadnu sve od sebe, a za pravu feštu još samo nedostaje izravan prijenos Hrvatske televizije. No, Medveščak je riješio i to pitanje. Ljubitelji ženske košarke diljem svijeta neće ostati uskraćeni za ovaj događaj jer će finale moći pratiti uz pomoć tvrtke Furkisport na ovom linku: http://furkisport.hr/486/.

triNikoga ne želimo unaprijed proglašavati pobjednikom, ali Medveščak će najvjerojatnije trećom pobjedom treći put zaredom postati prvak Hrvatske jer je objektivno mnogo jača ekipa od Zadra. Ne samo od Zadra nego i od svih drugih hrvatskih prvoligaških klubova iz kojih su u inozemstvo otišle ponajbolje košarkašice i na taj način kvalitet lige pao je na nižu razinu u odnosu na prije. Niz je još razloga zašto je to tako i to ćemo elaborirati u nekom drugom tekstu.

Zadar treba biti ponosan na sudjelovanje u finalu, na povijesni uspjeh kojeg u svojoj dugoj povijesti nikada nisu postigle. Po nama, najveći Zadrov dobitak ove sezone, uz izboreno finale, jesu mlade košarkašice Jelenković, Oštrić, Mandić i ostale koje je trenerica Marija Mazija uključila u prvi sastav, a koje će sigurno u dogledno vrijeme biti nositeljice Zadrove igre. Treća utakmica u hramu hrvatske košarke treba biti praznik tog sporta i onda kad mu mnogi dodaju atribute besperspektivnosti, treba biti praznik prijateljstva i sportskog života kojeg će i ovog ljeta zajedno u našim reprezentacijama raznih uzrasta živjeti i Zagrepčanke i Zadranke i Riječanke i Puljanke i Splićanke i Šibenčanke i Dubrovčanke i… Neka na parketu pobijedi bolji, a potom neka pobjedi sportsko prijateljstvo i međusobno poštovanje.

  • 3. utakmica – Zagreb: Medveščak – Zadar (2:0)
  • odigrat će se 7. svibnja 2016., KC Dražen Petrović, Savska 30, s početkom u 17:00 sati.
  • Prvi sudac: Jelena TOMIĆ iz Zagreba
  • Sudac: Krešimir KATIĆ iz Slavonskog Broda
  • Sudac: Hrvoje PENCINGER iz Slavonskog Broda
  • Opunomoćenik: Tea BRANKOVIĆ iz Zagreba

Foto: Predsjednik Medveščaka Milan Perić i supruga mu Jagoda sa svojim Medekicama / zkk-medvescak.com