Tomislav Perković: Sposobni smo još jednom ugodno iznenaditi

Trener Croatije 2006 Tomislav Perković prvi je komentirao parove Kupa i očekivanja svoje ekipe. Nekoliko godina na trenerskoj je klupi prvoligaša sa Pešćenice, vratio ga iz A2 lige u najbolju hrvatsku žensku košarkašku ligu (A1), već sada osigurao status u njoj i dogodine, te izborio F4 Kupa. Treba znati da je nekadašnja Croatia nekoliko puta osvajala Kup Ružice Meglaj Rimac, jedina od svih ovogodišnjih sudionika. Kvarneru, Medveščaku i Ragusi bi to bilo prvi put. Također uspješno radi s reprezentativnim pogonima Hrvatske – od najmlađih pa sve do juniorskog uzrasta. Prije ždrijeba svi su priželjkivali Croatiju 2006, ali ona je i do sada znala iznenaditi. Evo što o ovogodišnjem Kupu, koji će se igrati 20. i 21. ožujka u riječkom SRC-u Zamet, kaže trener Croatije 2006 Tomislav Perković:.

“Za početak bih čestitao ŽKK Kvarneru na dodijeljenoj im organizaciji Završnice Kupa Republike Hrvatske ‘Ružica Meglaj Rimac’, jer vjerujem u odličnu provedbu organizacije, a i ne sumnjam u vrlo dobru posjećenost. Također, čestitam Kvarneru, Medveščaku i Ragusi na plasmanu među četiri ekipe koje će ove godine sudjelovati na F4 Kupa, no s obzirom da te tri ekipe na tablici A1 lige trenutno zauzimaju prva tri mjesta, smatram da je taj njihov plasman poprilično realan.

Naša ekipa je već samim plasmanom na F4 postigla velik uspjeh, no to ne znači da se nećemo maksimalno potruditi i dati sve od sebe kako bismo napravili barem još jedan korak više i otišli u finale. Na putu do F4 imali smo dvije utakmice; neizvjesnu i izjednačenu protiv drugoligaša Dubrave, koju smo tijesno pobijedili 2 koša razlike, te nešto lakšu utakmicu protiv Trešnjevke 2009 koju smo pobijedili, za mnoge, iznenađujuće vrlo uvjerljivo sa 19 koševa prednosti.

Na koncu, tijekom izvlačenja polufinalnih parova Kupa, ždrijeb je htio da se u polufinalu nađemo s dubrovačkom Ragusom koja nas je u prvom dijelu Prvenstva već jednom uvjerljivo pobijedila (56:87), pa je vrlo jasno kako je protivnik u ovoj utakmici apsolutni favorit. Bez obzira što u Rijeku stižemo kao ‘autsajderi’, ne bi bilo mudro unaprijed nas otpisati, jer vjerujem kako smo sposobni još jednom ugodno iznenaditi.

Drugi par Kvarner – Medveščak zvuči vrlo atraktivno, pa vjerujem kako će to biti kvalitetna utakmica s obje strane, a isto tako mislim kako je ovo ‘finale prije finala’ jer imam dojam da će pobjednik ove utakmice na kraju slaviti i osvajanje Kupa. Dajem malu prednost košarkašicama Medveščaka koje su već pobijedile ekipu Kvarnera u prvom dijelu A1 lige, no s obzirom da se igra jedna utakmica u kojoj je sve moguće, teško je davati precizne prognoze.

Za kraj bih pohvalio portal Ženska Košarka koji svojim redovitim i ekskluzivnim informacijama uvelike pridonosi upućenosti čitatelja u aktualna zbivanja vezana za hrvatsku žensku košarku.”

Foto: Trener Croatije 2006 Tomislav Perković