Težak poraz Medveščaka u Beogradu

Medveščak je večeras u beogradskoj Šumici u sklopu Jadranske lige doživio težak poraz od Radivoja Koraća. Činjenica jest da Medveščak nije bio u kompletnom sastavu jer se još zbog ozljede iz reprezentacije ekipi nije priključila Iva Todorić, nedostajala je Ružica Džankić, glavna nositeljica igre zagrebačkog kluba, ali je ovakvom rezultatu pridonijela i “iskustvom kratka klupa” na kojoj su bile mlade djevojke bez većeg iskustva u međunarodnim utakmicama.

Radivoj Korać – Medveščak 77:48 (24:12, 8:23, 24:2, 21:11)

  • Radivoj Korać: N.Vučković 4, L. Vučković 10, Topuzović 16, Vasović 9, Mandić 9, Spasojević 1, Jelić 4, Erak 9, Petrović 0, Spaić 4, Bučevac 7, Ilić 4.
  • Medveščak: Petrak 2, Vlahović 0, Tadić 0, Borović 5, Šegota 0, Uzelac 0, Majstorović 9, Radoš 3, Premasunac 11, Bura 14, Franić 1, Tepeš 3.

Još gore nego što je Korać odigrao drugu četvrtinu, u kojoj je postigao tek osam koševa, Medveščak je odigrao treću u kojoj je  za deset minuta igre postigao samo dva koša, a Korać 23. To je bio i prijelomni dio utakmice u kojem je sve dobro što je Medveščak napravio u prvom poluvremenu anulirao. Uz standardno dobru Kristinu Topuzović protiv Medveščaka, istaknula se i Lidija Vučković sa 10 koševa, a kod zagrebačke ekipe najbolje je funkcionirala centarska linija Patricija Bura sa 15 i Nina Premasunac sa 11 postignutih koševa.

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća: “Posle dobrog otvaranja utakmice i vodstva od desetak poena, ušli smo u drugu četvrtinu bez želje, koncentracije i dozvolili Medveščaku da potpuno dominira tokom cijele četvrtine. Dobro smo reagirali i u nastavku pokazali sve što je falilo. Čestitam protivniku na fer utakmici.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Radivoj Korać je večeras bio bolji i čestitam im na pobjedi.”

Kompletna statistika

Foto: Patricija Bura najefikasnija “Medekica” u Beogradu