Tea Perić potpisala za Ragusu

  • Jako se veselim dolasku u Dubrovnik. Klub ima velike ambicije kako u domaćoj ligi tako i u EuroCupu što mi posebno daje motivaciju da se što bolje spremim. Neke od cura već i znam tako da se nadam dobrim rezultatima i suradnji na terenu. Jedva čekam da krenemo s pripremama i sa sezonom te da pokušamo ostvariti zacrtane ciljeve – izjavila je Mostarka Tea Perić prigodom potpisivanja ugovora i dolaska u dubrovačku Ragusu, aktualne prvakinje Hrvatske i pobjednice Kupa.

Tea Perić (24) bosansko-hercegovačka je košarkašica koja u dubrovačku Ragusu dolazi iz talijanskog drugoligaša Bolzana. Igra na poziciji krilnog centra. Bila je članica mlađih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, a u dosadašnjoj karijeri igrala je u Bosni i Hercegovini za Zrinjski (Mostar), Livno (Livno) i Play-Off (Sarajevo). Nije joj nepoznata Premijer liga jer je u Hrvatskoj jedno vrijeme igrala za Split. Stekla je i međunarodno iskustvo igrajući u Italiji za nekoliko talijanskih niželigaša –  VelcoFin (Vicenza), Jolly Acli (Livorno), PF Firenze (Firenca), Acciaierie Valbruna (Bolzano) te u Njemačkoj za prvoligašku ekipu TK Hannover.

Napomenimo da će košarkašice Raguse u novoj sezoni u Prvenstvu i Kupu braniti naslov najboljih, a drugu godinu zaredom igrat će i EuroCup, drugo po snazi elitno europsko klupsko natjecanje.

Boris Kosač

Foto: Tea Perić /firenzebasket