Tea Buzov najbolja sa 22 index poena

Zahuktala su se nacionalna prvenstva diljem europskih zemalja, već se naziru oni koji bi mogli igrati najvažnije role u njima, a mi pratimo i dalje naše košarkašice koje u prvim ligama brane boje raznih inozemnih klubova. Tea Buzov po drugi je put u tjednom pregledu košarkašica s najviše indeksnih poena. Evo pregleda najboljih s dvoznamenkastom valorizacijom.

  • 22 indeksna poenaTEA BUZOV – u 7. kolu češkog prvenstva na domaćem parketu je ekipa Tee Buzov (Zabiny Brno) pobijedila Karlovy Vary 67:43 te su došli do četvrte pobjede u prvenstvu. Trenutno su na  petoj poziciji od 12 ekipa koliko ih broji najbolja češka liga. Naša reprezentativka Buzov bila je prvo ime utakmice. Za 27 minuta igre učinak joj je  14 koševa (2P 6-10, SB 2-3), 7 skokova i 5 asistencija. Po jednom je oduzela i izgubila loptu. Top 8 je češkog prvenstva po asistencijama (3.3) i Top 10 po blokadama (0.7).
  • 17 indeksnih poenaIVA SLONJŠAK – u 2. kolu slovenskog prvenstva Cinkarna Celje je na gostujućem terenu pobijedila Grosbasket 100:61. Slonjšak je bila izuzetno šuterski raspoložena i svojih 18 koševa postigla je stopostotnim šutom za dva poena (6-6) te 2-4 šutom za tri poena. Imala je jedan skok i 5 asistencija te je 3 puta oduzela i 5 puta izgubila loptu. Slonjšak je Top 5 slovenskog prvenstva kao strijelac i Top 10 asistentica. Celjanke, aktualne slovenske prvakinje, imaju pobjede u oba prvenstvena kola.
  • 16 indeksnih poena IVANA TIKVIĆ – Torino je izgubio u gostima kod aktualnih talijanskih viceprvakinja Familie Schio 48:93, ali je Ivana Tikvić opet odigrala odličnu utakmicu. Bila je daleko najbolja u redovima Torina i za 34 minute igre postigla je 16 koševa (2P 7-14, 3P 0-1, SB 2-3). Osam puta je imala uspješan skok, jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu. Torino je od deset prvoligaških ekipa peti na ljestvici sa dvije pobjede i dva poraza. Nakon četiri odigrana kola u Italiji Ivana Tikvić se nalazi na Top 6 strijelaca sa 14.5 koševa po utakmici,  Top 3 je po sklokovima (10.5) i Top 9 po blokadama.
  • 13 indeksnih poenaRUŽICA DŽANKIĆ i NINA PREMASUNAC Ružica Džankić konačno se nakon jedne ozljede vratila na teren. U pobjedi svoga kluba nad Alexandrijom igrala je 11 minuta i postigla 5 koševa (2P 2-3, SB 1-1), imala 5 skokova i 2 asistencije te jednom “ukrala” protivnicama loptu. Džankićkin rumunjski klub je u četiri kola ostvario četiri pobjede. Nina Premasunac i njezin Broni izgubili su u Veneciji 52:68. To je Bronijev treći poraz u četiri kola i nalazi se na 8. mjestu prvenstvene ljestvice. Premasunac je u Veneciji igrala 29 minuta i postigla 12 koševa (2P 3-8, 3P 1-3, SB 3-4). Imala je 6 skokova, 3 asistencije, jednom oduzela i četiri puta izgubila loptu. Premasunac je Top 2 talijanske prve lige po blokadama (0.8 po utakmici).

Foto: Tea Buzov u dresu Zabiny Brna pruža odlične igre /bkzabiny.cz