Tea Buzov iz Splita u Belgiju

Split će u završni dio prvenstva Hrvatske ući znatno oslabljen jer je jedna od njegovih ponajboljih košarkašica, reprezentativka Tea Buzov (176-G-90), odlučila preseliti u Belgiju. Naime, ona je do kraja sezone potpisala za belgijskog prvoligaša Lummen koji se sa 7 pobjeda i 13 poraza nalazi na 9. mjestu od 12 ekipa koliko ih broji najbolja belgijska liga.

Tea Buzov je za Split ove sezone ukupno odigrala 16 utakmica u Prvoj ženskoj ligi te je prosječno bilježila učinak od 15.6 koševa, 5.7 skokova, 4.5 asistencija po utakmici  i bila nositeljica igre tima u dosadašnjem djelu sezone.

Prošlu sezonu provela je u Češkoj igrajući za Basket Zabiny Brno  za koji je odigrala 17 utakmica u prvenstvu te prosječno bilježila učinak od 10.4 koševa, 4.0 skokova, i 2.5 asistencija po utakmici. Profesionalno je također igrala u Španjolskoj (Conquero), Švedskoj (Visby Ladies) i Njemačkoj (Osnabrück). U Hrvatskoj je igrala za Šibenik, Split, Studenac Omiš i Pulu Črnja Tours.

Tea je bila članica svih mlađih reprezentativnih selekcija, a trenutno je i stalna članica seniorske reprezentacije. Sudjelovala je u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. i 2019. godine.

Foto: Tea Buzov u utakmici protiv Plamen Požege /Snimio: Sportalo.hr