Talijanski Superkup: Umana Reyer Venezia bolja od Empolia

Nova košarkaška sezona u Italiji započela je utakmicama Superkupa. U prvoj utakmici četvrtfinala sastali su se Umana Reyer Venezia i USE Scotti Rosa Empoli čije boje od ove sezone brani i naša reprezentativka Nina Premasunac.Uspješnije u ovoj utakmici bile su košarkašice Umana Reyer Venezie koje su slaviile rezultatom 84:67. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjenačenoj borbi dvaju timova u kojoj Venezia unatoč gotovo konstantnom vodstvu nije uspjevala  ozbiljnije se odvojiti od Empolia, te se na predah otišlo sa minimalnom prednošću Venezie 36:35.

Rezultatska neizvjesnost trajala je i kroz veći dio trećeg perioda igre, no pred kraj treće četvrtine Empoli zbog skraćene rotacije i izostanka pojedinih igračica ipak malo po malo počinje posustajati, i semafor je nakon 30 minuta igre pokazivao +11 u korist Venezie. Završnica treće četvrtine pokazat će se i ključna za konačni rasplet utakmice jer se Empoli više nije imao snage vratiti u dvoboj, te se razlika u posljednjih 10 minuta samo povećavala sve do konačnih +17 za Veneziu.

U redovima pobjednika najbolje bile su Yvone Anderson sa 21 postignutim poenom, te Martina Bestagno sa 19 poena i 8 skokova. Kod Empolia najefikasnija bila je Erin Elizabeth Mathias sa 15 poena i 6 skokova, Ashley Ravelli ubacila je 14 poena uz 3 skoka i 4 asistencije, dok je naša reprezentativka Nina Premasunac postigla 10 poena uz 4 skoka,2 asistencije i 4 oduzete lopte za 21:35 minuta koliko je provela na terenu.

Evo što je nakon utakmice sa Veneziom za portal Ženska košarka rekla Nina Premasunac:

“S obzirom da smo igrale bez prvog playa (ozljeda) i WNBA igračice (nije još registrirana), mislim da smo pružile odličan otpor jednoj jakoj ekipi Venezie prvo poluvrijeme koju smo uspjeli držati u egalu. Drugo poluvrijeme nažalost presudila je njihova šira klupa i kvaliteta, ali jako sam zadovoljna načinom na koji je naša ekipa igrala i vjerujem da ćemo ove godine imati jako pozitivnu sezonu”.

Nova ligaška sezona u Italiji započinje 3.10.2020 godine, a  Empoli će u prvom kolu gostovati kod ekipe Passalacqua Ragusa.

Krešimir Dabić