Tadić i Pieštanske na svom parketu izgubile od Flammes Carola

Započele su kvalifikacijske utakmice za sudjelovanje u ovosezonskom izdanju EuroCupa. Pratimo naše košarkašice, ovog puta našu reprezentativku Mateu Tadić koja u dresu Pieštanske Cajky “vadi kartu” protiv francuske ekipe Flammes Carolo. Mada je Tadić bila prvo ime slovačkih viceprvakinja u ovom susretu, nije bilo uspješno u prvoj utakmici koja je večeras igrana na domaćem parketu. Pieštanske Cajky su poražene 12 koševa razlike i na uzvratnu utakmicu u Francusku idu s malim izgledima da se domognu skupine EuroCupa.

Pieštanske Cajky – Flammes Carolo 62:74 (21:22, 12:25, 12:14, 17:13)

Matea Tadić je dobila veliko povjerenje u klubu jer joj je uručena kapetanska vrpca. U prvoj službenoj utakmici opravdala je to povjerenje – najviše je provela minuta na parketu (34.18 minuta), postigla je najviše poena (18), imala je najveću valorizaciju (20), najviše asistencija (9), najviše izgubljenih lopti (6),najviše osvojenih (3) i jednu blokadu. Nije bila tricaški efikasna – tri puta je bezuspješno šutirala, ali je bila iznimno precizna sa crte slobodnih bacanja (deset od 11). Za dva poena je gađala 4 od 6. Dva puta je uspješno skočila.

Uzvrat se igra u Charleville-Mezeresu za osam dana i ta utakmica dat će odgovor tko će se plasirati u skupinu u kojoj već pobjednika čekaju Bologna, Gernika i Roche Vendee.

ŽENSKA KOŠARKA/Boris Kosač

Foto: Matea Tadić na utakmici protiv francuskog Flammes Carola/ fiba.basketball