Švicarska: Vojtulek i Šoda na korak od finala play-offa!

Polufinale play offa u Švicarskoj donijelo nam je hrvatski okršaj između Winterthura Ive Bošnjak i Helios Basketa Simone Šode i Ane Vojtulek. Okršaj je to druge i treće ekipe regularnog dijela sezone, a status blagog favorita u ovom dvoboju imala je ekipa Winterthura koja je u 4 prethodna međusobna dvoboja sa Heliosom odnjela 3 prvenstvene pobjede, dok je Helios jedinu svoju ovosezonsku pobjedu nad Winterthurom ostvario u polufinalu kupa.

Često se u košarci kaže kako sa početkom doigravanja počinje i novo natjecanje u kojem favorita više nema, a da to nije samo fraza pokazala je i prva polufinalna utakmica odigrana sinoć, u kojoj je Helios kao gost predvođen svojim glavnim vedetama Brittany Dinkins i Anom Vojtulek svladao favoriziranog domaćina rezultatom 68:79 te prišao na korak od plasmana u finale play-offa.

  • BC Winterthur – Helios SV Basket 68:79 (0:1)
  • Iva Bošnjak (BC Winterthur)- 33:18 min (4 sk, 1 as, 1 blk, 2 ol, 3 il, val.7)- 13p (2P 0-2, 3P 3-11, SB 4-5)
  • Ana Vojtulek  (Helios SV Basket)- 33:20 min. (12 sk, 2 as, 1 ol, val.29)- 20p (2P 9-13, SB 2-4)
  • Polufinalna serija igra se na dvije pobjede, a sljedeći susret ova dva suparnika na rasporedu je sutra (16.4.2021. godine).

Ana Vojtulek (Helios Basket): “Dobro smo otvorile utakmicu, u obrani smo se dobro kretale i zatvarale njihove najbolje igračice.Utakmica je bila u egalu do same završnice ali na kraju smo uspjele okrenuti rezultat u našu koristi. Na nama je sad da se oporavimo i spremne dočekamo sutrašnju utakmicu gdje ćemo na domaćem terenu pokušati doći do nove pobjede i plasmana u finale”.

ŽENSKA KOŠARKA/Krešimir Dabić