Sutra (nedjelja, 15. studenoga) startaju pripreme Hrvatske za kvalifikacije na EuroBasket 2017 u Češkoj

Hrvatska seniorska reprezentacija po planu priprema za kvalifikacijski ciklus za plasman na Europsko prvenstvo 2017 (EuroBasket 2017) okuplja se u nedjelju 15. studenoga u Velikoj Gorici. Pripreme će trajati do petka kada naša reprezentacija putuje za Amsterdam gdje će 21. studenoga odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Nizozemske.

– Nemamo baš informacija o protivniku koji nije igrao na posljednjoj europskoj smotri. Nizozemke će sigurno na svom parketu tražiti pobjedu i ne bi bilo dobro da doživimo nekakav šok. Nije to nikakav alibi, ali kažem, bilo bi bolje da smo na startu igrali na domaćem parketu. Osim toga, odmah nakon utakmice nas čeka dalek put za Estoniju. Ogled s još jednom reprezentacijom koja je velika nepoznanica za nas. No, što je tu je, iz te se kože ne može. Potrudit ćemo se skautirati protivnice, iako su nam mogućnosti za to iz objektivnih razloga ograničene – izjavio je izbornik Braslav Turić. Estonija je također nepoznanica, ali kao i za Nizozemsku, pokušat ćemo doći do nekakvih saznanja. Realno, Francuska je favorit za prvo mjesto, a mi moramo tražiti bodove u susretima s Estonijom i Nizozemskom. To naravno ne znači da ćemo se unaprijed predati protiv Francuske, bitno je da kvalifikacije otvorimo pobjedama, a onda u veljači kod kuće ići dalje.

U nedjelju, 15. studenoga u 15,00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica (Rakarska 19, Velika Gorica) održat će se i press konferencija povodom okupljanja reprezentacije.

Foto: Ženska košarkaška seniorska ekipa Hrvatske / hks-cbf.hr