Danas kreće finalna serija za prvakinje Hrvatske – Medveščak ili Trešnjevka 2009?

Nakon do kraja uzbudljive finalne utakmice u Kupu u Omišu, potom mirovanja mrežica za Uskrs, slijede finalni ogledi Medveščaka i Trešnjevke 2009, dvije zagrebačke ekipe, za naslov prvakinja Hrvatske u sezoni 2016/2017. Hoće li Medveščak po četvrti put zaredom donijeti pobjednički pokal u svoje vitrine ili će Trešnjevka imati više sreće nego u finalu Kupa? Medveščak je aktualni prvak Hrvatske, do sada tri puta zaredom, pobjednik je također tri puta zaredomm Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac”, a Trešnjevka 2009 mlada ekipa predvođena iskusnom hrvatskom reprezentativkom Anom Lelas. Tko će prvi do cilja? Medveščak koji je bez dvojbe favorit ali je i Trešnjevka željna naslova. “Trešnjice” su u mlađim kategorijama u posljednje vrijeme redovito na pobjedničkim postoljima. Naviknute na njih, žele i seniorski skalp Medveščaka što neće biti ni malo lako. Rekli bismo da će Trešnjevkina mladost “udariti” na Medveščakovo iskustvo. Medina udarna petorka Borović, Bura, Todorić, Tadić, Majstorović kontra Erjavec, Mühl, Lelas, Katavić, Pavić ili možda Kostić, Marta Galić

– Kroz prvenstvo smo pokazali zbog čega smo tri godine zaredom najbolja ekipa u Hrvatskoj. Respektiramo Trešnjevku 2009 u finalu koja je zasluženo stigla do završnice i koja nas je nakon naših uvjerljivih pobjeda u A-1 ligi značajno namučila na završnici Kupa u Omišu gdje nas je trica Marije Radoš izvukla od teže situacije. Ekipa je spremna da odigra odličnu finalnu seriju i bez obzira hoćemo li do naslova doći u tri, četiri ili pet utakmica mislim da imamo veće šanse. Iskreno se nadam da je ta utakmica u Omišu bila naš slabiji dan i da će ovo finale pokazati realni odnos snaga između ove dvije ekipe’ – izjavio je za portal KSZ trener Medveščaka Braslav Turić.

Trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec za isti portal je izjavio: “Kada smo se dogovorili s Anom Lelas da pojača našu ekipu svojevrsni cilj za ovu sezonu je bio finale Kupa i prvenstva Hrvatske što smo mi već ispunili i to nas može činiti zadovoljnim. Naravno, bez obzira što igramo protiv Medveščaka, koji ima ulogu favorita i koji nas je tri puta ove sezone svladao, mi se nećemo predati, već pokušati ovo finale učiniti što zanimljivijim i neizvjesnijim. Rekao sam igračicama da mi u ovom finalu možemo samo dobiti, a za početak nam je prva želja da pokušamo dobiti jednu utakmicu”

Igra se na tri pobjede. Prva utakmica je danas, srijeda, 26. travnja na Pešćenici u 18.30 sati, druga 29. travnja, treća 3. svibnja, a eventualna četvrta 6. svibnja i zadnja peta 10. svibnja. Rekli bismo da dolaze dani hrvatske ženske košarke u Zagrebu. Vjerujemo da će biti zanimljivi i da će se na pobjedničko postolje, uz gromoglasno i korektno navijanje i odlično suđenje popeti oni koji budu bolji.

Foto: Medveščak se u sezoni 2013/2014 prvi put okitio naslovom prvakinja Hrvatske pobjedivši tada favorizirani Novi Zagreb / Snimio: Marin Sušić