Sutra kolo derbija Jadranske lige – u Zagrebu Medveščak – Umana Reyer Venezia, u Zenici Čelik – Athlete Celje

Sutra će na i te kakvom iskušenju biti tri neporažene ekipe (Athlete Celje, Medveščak i Umana Reyer) u ovogodišnjem izdanju Jadranske lige (MŽRKL). U skupini A na Pešćenici se sa početkom u 19.30 sati igra derbi susret između zagrebačkog Medveščaka i talijanske ekipe Umana Reyer iz Venecije. To su dvije neporažene ekipe u skupini A, a treća neporažena ekipa u ligi je celjsko Athlete koje ide na uvijek “vrući” teren u Zenicu. Svatko ima svoje adute, možda neke i skrivene, ali sutra će se igrati dva derbija i nakon susreta sve će biti jasno. U svakom slučaju to su susreti prvoplasiranih i drugoplasiranih ekipa po skupinama što samo po sebi jamči kvalitetne susrete i u Zagrebu i u Zenici.

Medveščak – Umana Reyer Venezia (Pešćenica, 19.30)

  • Braslav Turić, trener Medveščaka: “Reyer Venezia je jako dobro posložen na svim pozicijama. Igraju odličnu košarku, kao što i pokazuju njihovi rezultati do sada. Mi se polako ekipiramo i nadam se da ćemo sutra odigrati jednu dobru utakmicu.”
  • Andrea Liberalotto, trener Reyera: “Utakmica će za nas biti dobar test, jer za protivnika imamo ekipu koja je isto tako još neporažena.”

Kako talijanski portali najavljuju ovu utakmicu na Pešćenici, možete pogledati ovdje.

Drugi hrvatski predstavnik u ovoj Ligi, zagrebačka Trešnjevka 2009, ugošćuje također iznimno jaku ekipu – aktualne prvakinje ove lige, ekipu Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica je u 20 sati i 30 minuta. Nema dvojbe, sedmo kolo Jadranske lige, kolo je pravih derbija.

Trešnjevka 2009 – Radivoj Korać (Dvorana 2 Doma sportova, 20.30)

  • Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća: “Uz problem sa povredama i odlaska jednog od nositelja igre, naše ambicije nisu umanjene i zato želimo pobjedu i u Zagrebu. Posebno poštujem ekipu Trešnjevke i trenera Nemeca koji radi vrlo dobar posao sa mladim i jako perspektivnim igračicama, koje su nositeljice reprezentativnih selekcija Hrvatske. Očekujem dobru utakmicu i nadam se pobjedi.”

Foto: Medveščakove cure čeka pravi ispit, ali i Talijanke / zenska-kosarka.com