SuperLiga Top 6: Večeras na Pešćenici Medveščak – Kvarner

finale PH - Snimio: arin Sušić /hks-cbf.hr

Večeras (ponedjeljak, 28. prosinca) u 19.30 sati na Pešćenici je još jedan ogled između Medveščaka i riječkog Kvarnera. Onaj prvi, koji se u Rijeci igrao u sklopu A1 lige Hrvatske, dobio je Medveščak, a ovaj večerašnji je u sklopu SuperLige međunarodne regionalne Jadranske košarkaškle lige (MŽRKL). Bodovi su važni i jednoj i drugoj ekipi, Medveščaku znantno važniji jer je iz liga natjecanja u SuperLigu prenio sam dva boda, ona protiv Triglava na domaćem parketu, za razliku od Kvarnera koji je prenio četiri i to sva četiri iz susreta sa zeničkim  Čelikom. Osim tradicionalnog rivalstva ove dvije ponajbolje ženske košarkaške ekipe u Hrvatskoj, bodovi su prevažni za cilj zvan Final Four. Uoči gostovanja u Zagrebu trener Rječanki Damir Rajković o tome što očekuje u Zagrebu izjavio je za Novi list:

– Kada je u pitanju Medveščak, stvoren je jedan rivalitet. Nažalost, kriminalno smo odigrali taj susret u prvenstvu, tako loša utakmica teško će nam se ponoviti. Iako bez Dine Šesnić, vjerujem da im možemo parirati. One su slabije nego prošle sezone, ali dugo su zajedno, imaju tu sigurnost. Međutim, ako pokažemo da znamo i taktički odigrati sve kako treba, možemo tražiti treću pobjedu u Ligi 6. Ako uspijemo, super, ako ne, neće biti žala.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Početak Superlige Top 6 nam donosi Kvarnera koji je u ovom trenutku u jako dobrom ritmu i igra kvalitetnu košarku. Očekuje nas teška utakmica i nadam se da ćemo odigrati na jednom visokom nivou.”

Startnu ljestvicu SuperLige Top 6 možete vidjeti ovdje.

Foto: Sa prošlih utakmica Kvarnera i Medveščaka na Pešćenici / zenska-kosarka.com