Struka opet izabrala Braslava Turića za trenera godine u Hrvatskoj

U Vodicama je održan trenerski seminar za licenciranje trenera A1 i A2 (prve i druge) lige u ženskoj i muškoj konkurenciji. Prema našim informacijama nazočilo je sveukupno 106 trenera, a od trenera ženskih ekipa u Hrvatskoj nisu nazočili samo oni koji s reprezentacijama imaju obveze ili ih pak još neke ekipe nisu definirale.

Tradicionalno je održan izbor najboljih trenera u Hrvatskoj i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Prema izboru struke najbolji trener ženskih ekipa u Hrvatskoj trener je Medveščaka, aktualnih prvakinja Hrvatske i pobjednica Kupa, Braslav Turić. On je dobio 50 glasova. Drugi je trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec sa 2 glasa. U glasovanju je sudjelovalo 60 trenera – četiri glasa bila su nevažeća i četvorica trenera nisu glasovali. Braslavu Turiću, treneru Medveščaka i donedavnom izborniku seniorske reprezentacije Hrvatske, ovo priznanje struke stiže četvrti put.

Inače na seminaru je predavanjem posebno impresionirala Marina Maljković, trenerica turskog ženskog košarkaškog kluba Galatasaray i svojedobno izbornica reprezentacije Srbije koja je 2015. u finalu Europskog prvenstva pobijedila Francusku i postala europskim prvakinjama.

Foto: Braslav Turić, opet trener godine u Hrvatskoj po izboru struke