Stipe Bralić preuzima ŽKK Šibenik

Poznati košarkaški stručnjak Stipe Bralić preuzima klupu Šibenika nakon što ju je nakon dvije godine zbog osobnih razloga napustila trenerica Linda Antić Borak. Bralić je godinu i pol bio bez angažmana nakon što je prestao voditi seniore Ribole Kaštela, no ženska košarka nikako mu nije nepoznanica s obzirom da je upravo u njoj ostvario najveće uspjehe. Ovo je Braliću zapravo peti put da preuzima klub s Baldekina, ali je razlika ta što se on prije zvao ŽKK Jolly. Rođeni Šibenčanin je s tadašnjem Jollyjem uspio doći do tri naslova prvaka Hrvatske, tri hrvatska kupa, a jednom je osvojio i regionalnu WABA ligu. Bralić je brojne uspjehe ostvario i s ŽKK Gospić, a nikako se ne smije zaboraviti njegov staž u ženskoj reprezentaciji Hrvatske. Bralić je hrvatske seniorke doveo do najboljeg rezultata na EuroBasketu (5.mjesto), a poslije ih doveo do prvog i za sada jedinog plasmana na Olimpijske igre koje su naše igračice te 2012. godine u Londonu završile na desetom mjestu.

Linda Antić Borak povukla se s klupe ŽKK Šibenika, a na njezino mjesto dolazi Stipe Bralić, koji je ostavio velik trag upravo u ženskoj košarci.

– Kada me je predsjednik kluba Neven Periša nazvao i pitao bih li preuzeo klupu, nisam dvojio. Tim više što sam posljednjih godinu i pol godina bio bez angažmana. S obzirom da sam skoro 20 godina u ženskoj košarci, vjerujem da mogu pomoći, da možemo napraviti dobar posao i vratiti šibensku žensku košarku gdje joj je mjesto, u hrvatski vrh – kazao je za Šibenski portal Stipe Bralić koji smatra da ekipa koju preuzima ima dobru perspektivu:

– Linda Antić Borak postavila je dobre temelje. Ovo je mlada ekipa, s nekoliko reprezentativki i bit će pravi izazov raditi s tim djevojkama. Sličnu situaciju imao sam 1997. godine, kada sam također preuzeo klub s Baldekina, koji je također imao jako mladu ekipu. Međutim, nakon tri, četiri godine rada osvojili smo Kup, a nakon toga i prvenstvo, i to u daleko jačoj konkurenciji nego sada – kazao je Bralić, koji će uskoro i službeno biti predstavljen kao novi trener ŽKK Šibenika.

Foto: Stipe Bralić /fibaeurope.com