Stipe Bralić: Iskoristiti prvu meč loptu za odlazak na Europsko prvenstvo 2021.

Danas se seniorska ženska reprezentacija Hrvatske započela ekipirati u glavnom latvijskom gradu Rigi. Reprezentativke koje igraju u inozemstvu, svatko svojim rutama, pristižu u Rigu, a također i ona skupina koja se okupila u Zagrebu. Izbornik Stipe Bralić, iako nezadovoljan gubitkom domaćeg terena, ne gubi nadu u to da će nakon nadolazećih utakmica reprezentacija biti korak do Europskog prvenstva:

  • U ovaj drugi prozor ulazimo u jednoj situaciji koja je, naravno, puno drugačija nego što je to bilo prije točno godinu dana. Umjesto dvije domaće utakmice kojima smo mogli praktički osigurati plasman na Europsko prvenstvo, igramo u gostima, i to u Latviji. Dakle, s direktnim konkurentom odigrat ćemo obje utakmice u gostima. Zbog koronavirusa i samoizolacija smo i dosta oslabljeni… tako da nema Tikvić, Slonjšak i Katavić. Ako pridodamo ozlijeđenu Miletić i Brkić koja čeka prinovu, sigurno je da nismo u onoj snazi koju smo očekivali. No, moramo se skupiti i napraviti najbolje što možemo i iskoristiti tu prvu meč loptu za odlazak na Europsko prvenstvo.

Raspored utakmica:

12.11.2020., 15:30 Hrvatska – Sjeverna Makedonija | prijenos uživo na SPTV-u
14.11.2020., 18:45 Hrvatska – Latvija | prijenos uživo na SPTV-u

Više o odlasku dijela naše reprezentacije iz Zagreba u Rigu možete pročitati OVDJE.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Stručni stožer i reprezentativke Hrvatske u Zračnoj luci “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu prije leta za Rigu / Snimio: Marin Sušić/HKS