Statistička analiza dosadašnjeg nastupa mlade reprezentacije Hrvatske u Izraelu

Današnji dan predaha na Europskom prvenstvu za U20 reprezentacije u Izraelu iskoristili smo za analizu do sada učinjenog. Kako smo do sada igrali? Bez obzira što se ponekad na temelju statističkih podataka i ne može doći do cjelovite slike o nastupu neke reprezentacija, statistički podaci ipak vjerodostojno pokazuju gdje nešto ne štima i što bi trebalo popraviti, što je dobro i na tome inzistirati, odnosno nastaviti.

Mlada reprezentacija Hrvatske (U20) treća je reprezentacija na prvenstvu po prosječno postignutim koševima (70 po utakmici, ukupno 210 koševa). Drugi smo  po ukupnom broju skokova (156 ili 52 po utakmici), po asistencijama smo četvrti (prosječno po utakmici 15.3), peti smo po izgubljenim loptama (59 ukupno ili 19.7 prosječno po utakmici), deveti po ukradenim loptama (prosječno 9.7), najbolji, prvi, po blokadama (6 po utakmici) i drugi po double-doubles učinku (ukupno tri – dva puta Andrea Marić i jednom Tihana Stojsavljević). Deseti smo po broju faulova (58 ukupno ili 19.3 po utakmici). Kad je u pitanju šut, za dva poena šutirali smo 153 puta i 66 puta pogodili (43.1 posto) i po tome smo treći, a osmi smo po uspješnosti šuta za tricu (60 puta smo šutirali a 16 puta pogodili ili 26.7 posto).

To su ekipni podaci na temelju kojih se može zaključiti kako igramo “nježno”, da bismo mogli podići agresivnosti na višu razinu, kako gubimo previše lopti (najčešće pogrešna dodavanja) i kako bismo morali podići realizaciju. Posebno sa crte slobodnih bacanja. Obrana nam je za sada bolji dio ali i ona mora biti čvršća jer smo u tri utakmice primili 193 koša. Više od nas u skupini samo su primili Rumunjska i Irska.

Kad su u pitanju pojedinačni učinci u našoj reprezentaciji najefikasnija je Josipa Silov sa 56 postignutih koševa (18.7 posto po nastupu), najviše skokova ima Andrea Marić (48 ili 16 po utakmici), najviše asistencija Ana Petrak (13 ili 4.3 po utakmici), najviše osobnih napravila je Andrea Marić (10 ili 3.3 po utakmici), Ana Petrak ima najviše izgubljenih lopti (14 ili 4.7 prosječno po utakmici), Valentina Šimunić ima najviše ukradenih lopti (8 ili 2.7 po utakmici), Andrea Marić je najbolja blokerica (ukupno 7 ili 2.3 po nastupu), najkorisnija naša košarkašica je Andrea Marić (68 indeksnih poena ili 22.7 prosječno). Šuterski statistički podaci govore da je ukupno najbolja Tihana Stojsavljević (10-18 ili 55.6 posto) dok je slobodna bacanja najbolje izvodila Ana Petrak (5-5 ili 100 posto). Isti postotak imaju Anita Kelava i Matilda Sorić (2-2).

Kad je u pitanju komplet Europsko prvenstvo B Divizije u Izraelu nakon tri odigrane utakmice, stanje je ovako: Josipa Silov treći je najbolji strijelac prvenstva i ukupno i prosječno po utakmici. Ona je i četvrta najbolja tricašica ali i prva po broju minuta provedenih na parketu (115). Andrea Marić najbolja je skakačica prvenstva, ima najviše double-doubles postignuća, druga je najbolja košarkašica prvenstva, druga je najuspješnija blokerica i šesta je po minutaži (102 minute ukupno u igri). Sedma najbolja asistentica prvenstva je Ana Petrak koja je druga na prvenstvu i po izgubljenim loptama. Valentina Šimunić je deseta prema broju oduzetih ili ukradenih lopti.

Hrvatska ima dvije pobjede i jedan poraz i trenutno je treća u skupini B. Njezina pobjeda na startu protiv Izraela sada još više dobiva na važnosti nakon što je Izrael deklasirao do trećeg kola nepobijeđenu Veliku Britaniju 88:59. Realno je očekivati da Hrvatska sutra maksimalnim angažmanom dobije Irsku, a onda u posljednjem kolu u skupini pokuša dobiti i Veliku Britaniju što bi nas dovelo do željenog cilja a to je završni dio u kojem bismo mogli igrati vrlo visoko. Bez obzira na sve rezultatski možemo biti zadovoljni. Evo ljestvice nakon trećeg kola i za vašu analizu, poštovani prijatelji našeg portala.

denis

Raspored utakmica za preostala dva dana natjecanja u našoj skupini su:

  • Srijeda, 12. srpnja
  • Irska – Hrvatska (15 sati)
  • Velika Britanija – Bjelorusija (15.00)
  • Rumunjska – Izrael (17.15)
  • Četvrtak, 13. srpnja
  • Bjelorusija – Izrael (17.15)
  • Irska – Rumunjska (19.30)
  • Hrvatska – Velika Britanija (19.30)

Tihomir  Begić

 

2 KOMENTARI

Comments are closed.