Splitskoj ženskoj sveučilišnoj ekipi bronca

Split – Valencija 85:78  (26:15, 18:16, 18:20, 23:26)

  • Split: Šustić, Buzov 16, Kalajžić 13, Babić, Zubak 22, Škaro, Parunov 6, Modrić 9, Zovko 11, Kardum, Domljanović, Šesnić 8. Trener: Boran Grgin
  • Valencia. Garcia 14, Ponce, Munoz 11, Perez 10, Jorda 2, Cruz, Martinez 2, L. Navarro 4, Valero 3, Diaz 11, Montesinos 3, M. Navarro 18.

Zaslužena pobjeda Splićanki, europska bronca. Izborena je u odličnoj utakmici u kojoj su domaće košarkašice vodile od početka do kraja, bez izjednačenja rezultata. Odličnom obranom gradila se prednost koja je u 27. minuti iznosilo ogromnih 60:40. No tada su se Španjolke uz obilati sudački poguranac vratile u dvoboj stigle do 64:62 šest minuta prije kraja susreta. U samoj završnici se raspucala Ivana Zubak i sa tri uzastopne “trice” (šest ukupno) presudila pitanje pobjednica.

Trener splitske ženske sveučilišne broncom okićene ekipe Boran Grgin podvukao je crtu uspješno i na kraju izjavio: “Danas sam od prvog ulaska u svlačionicu na sastanak sa igračicama vidio da je jučerašnji slab dan zaboravljen i da su cure odlučne i fokusirane da pobjede i uzmu tu toliko željenu medalju. Počeli smo jako, samouvjereno i do kraja nismo stali “raditi” u obrani za svaku loptu, za svaki skok. Za razliku od jučer već smo bili naviknuti na novu dvoranu i nove obruče pa sam znao da nam se ne može ponoviti onako loš šuterski dan kao protiv Sveučilišta Beograd. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda, bez mrlje, i što je meni posebno drago uz lijepu i atraktivnu igru. Mislim da smo definitivno najefikasnija ekipa na turniru.Osim mizernih 39 poena u polufinalu, zabijali smo redom 82, 89 i dva puta po 85 poena, igramo “s dušom” kako su mnogi primjetili i zato sve pohvale curama još jednom. Sad nam preostaje ovaj uspjeh dobro proslaviti i sigurno će nam svima ovo Evropsko prvenstvo ostati u lijepom sjećanju.”

Inače, sveučilišne prvakinje Europe u košarci su Beograđanke koje su u finalu pobijedile žensku sveučilišnu ekipu iz Bochuma rezultatom 89:53.

Foto: Treća najbolja ženska sveučilišna ekipa u Europi – ekipa Sveučilišta Split

 

1 KOMENTAR

  1. Čestitke curama i to pogotovo što su “skrpile ekipu” u zadnji tren (doduše od dobri košarkašica). Bravo i za Borana! Vi imate evropsku sveučilišnu broncu, a drugi?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime