Split tricama i agresivnom igrom pobijedio Medveščak

Split – Medveščak 80:77 (20:20, 25:23, 20:13, 14:21)

  • Split: Lučin -, Goleš 20, Puljić 1, Katavić -, Jaman -, Brnas 3, Turić 0, Modrić 19, Zovko 26, Dedić -, Pavić 0,Tomičić 11. Trener: Boran Grgin
  • Medveščak; Begić 16, Perić 7, Džankić 20, Tikvić 15, Borović 3, Šeda 8, Todorić 0, Petrak -, Majstorović 8, Franić -, Livajušić -. Trener: Braslav Turić

Na Gripama se dogodilo iznenađenje – Split je pobijedio aktualne prvakinje Hrvatske. Tricama (11-21 ili 52,4 posto) u odnosu na Medveščakovih 8-20, ili 40 posto, zatim realizacijom slobodnih bacanja  Splita 13-16 i Medveščakovih 5-10. Uzalud je Medveščak bio daleko nadmoćniji u skoku, imao više i asistencija i oduzetih lopti, čak manje i izgubljenih lopti, kad nisu uspjele spriječiti odličan vanjski šut u prvom redu Josipe Zovko (6-9) i Ane Modrić (3-5). Njima su se efikasnošću pridružile i Dora Goleš (20 koševa) i Ana Tomičić sa 11 koševa i one četiri su najzaslužnije za ovu pobjedu. Zovko je postigla 26, a Modrić 19 koševa. Zapravo izuzmemo li tri koša što ih je postigla Brnas, one četiri su postigle sve ostale splitske koševe – njih 77.

Kod Medveščaka najefikasnija je bila Ružica Džankić sa 20 koševa, sa double-double učinkom utakmicu je završila Ana-Marija Begić (16 koševa i 12 skokova), Ivana Tikvić postigla je 15 koševa i šest skokova, Anja Majstorović osam koševa i 10 skokova, ali sve to nije bilo dovoljno da se zaustavi večeras raspoložena Josipa Zovko, Dora Goleš, Ana Modrić i Ana Tomičić.

Dora Goleš, košarkašica Splita s najboljom valorizacijom: “Od samog starta smo znali da će utakmica biti teška, ali smo isto tako znali da će nas prvakinje Hrvatske najvjerojatnije podcijeniti. Ušle smo jako i držali ritam tijekom cijele utakmice. Nije bilo jednostavno igrati protiv tako fizički jake ekipe, ali uz pomoć kapetana Ane Modrić i ostalih starijih suigračica, koje su mi pomagale tijekom cijele utakmice, uspjele smo izvući za sada najslađu pobjedu.”

Josipa Zovko, najefikasnija košarkašica Splita: “Ovo je bila najlakša utakmica za nas jer nismo imali što izgubiti i uz određeni respekt prema njima smo loše ušli u utakmicu. Međutim, kad smo se malo opustili, shvatili smo da se možemo nositi s Medveščakom i uspjeili smo se prilagoditi na sudački kriterij koji je dozvoljavao jako grubu igru. Nošeni našom klupom i publikom bilo je lakše zabijati u napadu i držati obranu do zadnje sekunde. I nadam se da smo ovom pobjedom dokazali svima da će se i nas nešto pitat’ ovu sezonu.”

Foto: Ekipa Splita ostvarila važnu pobjedu protiv prvakinja Hrvatske