Split ostao premijerligaš, Zadar Plus novi

Košarkašice ŽKK Split i sljedeće sezone bit će članice Premijer ženske lige Hrvatske. Sukladno propozicijama o natjecanju one su kao pretposljednje plasirana ekipa Premijer lige u dva susreta protiv drugoplasirane ekipe Lige za prvaka Prve lige dva puta pobijedili Zadar i tako sačuvali premijerligaški status. U dvije utakmice, po sustavu jedna kući druga u gostima, postignuti su sljedeći rezultati:

  • Split – Zadar 78:60 (21:8, 23:15, 15:20, 19:17) – 1. utakmica
  • Zadar – Split 61:80 (14:17, 12:24, 18:21, 17:18) – 2. utakmica

U Zadru nisu nezadovoljni. Trenerica Josipa Zanki i njena ekipa ponosni su na sezonu iza sebe i kažu: “Od prve minute utakmice u Splitu do posljednje minute utakmice u Zadru, nismo bili lagan protivnik, naprotiv svojom agresivnošću i velikom količinom energije zadavali smo probleme ekipi Splita, te pokazali ono što smo i htjeli. Ove dvije utakmice su našim mladim zadarskim curama stigle kao velika nagrada za ogromnu količinu rada u cijeloj sezoni, ali i kao pokazatelj koji je pravi put, koliko još trebamo raditi da bismo stigli u premijerligaško društvo. Uspjeh preko noći je slučajnost, a strpljivim radom iz dana u dan, ćemo doći gdje pripadamo onda kada za to budemo spremni.”

U sljedećoj sezoni novi premijer ligaš bit će ekipa Zadar Plus koji su prvaci Prve lige, odnosno Lige za popunu Premijer lige Hrvatske. Zadar Plus je izborio promociju u najviši rang hrvatske ženske košarke nakon samo dvije godine od osnutka kluba. Zagrebačka Orka ispada iz Premijer lige kao posljednje plasirana.

Ženska košarka