Španjolska – Hrvatska 62:58, neizvjesno od početka do kraja

Bila je to neizvjesna utakmica od početka do kraja. Bilo je tu izmjena u vodstvu, izjednačenja rezultata i ni jedna ekipa se nije mogla odmaknuti na neku znatniju razliku. Mada utakmica na početku prvenstva, ali po svojoj izvedbi imala je atribute “finale prije finala”.

Španjolska – Hrvatska  62:58 (15:15, 17:19, 15:12, 15:12

  • Španjolska: Raventos 6,  Cazorla 3, Ors -, Junio 2, Salvadores 20, Muhate 10, Conde 13, Lopez 6, Santana 0, Ginzo -, Mata 2, Diallo -. Trener: Evaristo Perez
  • Hrvatska: Jordanić 7, Goleš 0, Slonjšak 9, Silov 0, Stojsavljević 5, Belošević 0, Dojkić 26, Mijatović 1, Bašić -, Kelava 7, Dobroslavić 3, Marić 0. Trener: Dean Nemec

Deset puta je u utakmici izjednačavan rezultat, dvadeset i šest puta Hrvatska je bila u vodstvu, trideset i jedan put Španjolska da bi se utakmica rasplela tek na kraju. Najveću prednost Španjolke su imale dvije minute i 30 sekundi prije kraja treće četvrtine (47:42) dok je Hrvatska najveću prednost imala od četiri koša razlike. Sve to govori o izjednačenosti protivnica. Utakmica je odlučena u posljednjoj minuti kada je sudac dosudio nesportsku pogrešku našoj najboljoj igračici Ivani Dojkić. Točno 29 sekundi prije kraja kod rezultata 58:57 za Hrvatsku. Lopez je promašila oba slobodna bacanja ali je poslije trojku pogodila Maria Conde i dovela Španjolsku u vodstvo 60:58. U sljedećem napadu Hrvatska nije uspjela izjednačiti preko Ive Slonjšak, Darija Mijatović napravila je prekršaj, a najefikasnija španjolska igračica Salvadores iz slobodnih bacanja postavlja konačan rezultat 62:58. Ivana Dojkić je u posljednjim sekundama šutirala za tri poena ali nije uspjela pogoditi.

U našoj reprezentaciji najefikasnija i najbolja na terenu bila je Ivana Dojkić sa 26 postignutih koševa od koji je 19 postigla u prvom poluvremenu, a kod Španjolki prednjačila je Angela Salvadores sa 20. Salvadores i Cecilia Muhate ostvarile su double-double učinak, a kod nas je skakački raspoloženija od ostalih bila Tihana Stojsavljević (12). Možda ovaj minimalni poraz treba tražiti u činjenici da su nas Španjolke nadskakale – 50 skokova u odnosu na naših 40 i u činjenici da je Španjolska (11) duplo bolje asistirala od Hrvatica (6).

Foto: Ivana Dojkić najefikasnija prvog dana EP u Bugarskoj / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime