Slovenija – Hrvatska 77:50

Slovenija je u šestoj pripremnoj utakmici, igranoj u Celju, pobijedila Hrvatsku visokim rezultatom 77:50. Dva poluvremena sa dva različita lica. Prvo u kojem je Hrvatska uspjela biti ravnopravan takmac i drugo u kojem je Slovenija odličnom igrom pokazala zašto je na EuroBasketu u Češkoj a zašto Hrvatska nije.

 Slovenija – Hrvatska 77:50 (16:13, 14:13, 27:13, 20:11)

  • Slovenija: Lj ubenovič  4, Oblak 14, Zdolšek 4, Erkić 19, Prezelj 0, Abramovič 0, Rupnik -, Barič 3, Jakovina 13, Lisec 7, Trebec 1, Evans 12. Trener: Damir Grgič
  • Hrvatska: Blažević 0, Begić 8, Buzov 10, Premasunac 2, Mamić 5, Todorić 2, Milolav 4, Džankić 8, Majstorović 0, Bura 6, Pačkovski 5, Miletić 0. Trenerica: Anđa Jelavić

Oko 800 gledatelja moglo je vidjeti mnogo bolji ulazak u utakmicu reprezentacije Hrvatske, ali kako je vrijeme odmicalo Slovenke su se rezultatski približavale i uspjele prvu četvrtinu dobiti 16:13. Nakon prvog poluvremena prednost Slovenije iznosila je četiri koša i sve je upućivalo na ravnopravnu utakmicu. Međutim, dolazi treća i odlučujuća četvrtina u kojoj su slovenske reprezentativke bile izrazito efikasne i postigle čak 27 koševa (gotovo kao u cijelom prvom poluvremenu) pa je njihova prednost do kraja trećeg dijela igre porasla na 18 poena. Tako su nastavile i u posljednjoj četvrtini i superiorno privele utakmicu kraju. Hrvatska sa puno promašenih zicera i vrlo lošim šutom i za dva (28 posto) i za tri (33 posto) poena nije mogla napraviti ništa značajnije. Očito ovoj mladoj ekipi Hrvatske predstoji dug i naporan rad za uigravanje ali je evidentan nedostatak starijih i iskusnijih reprezentativki, posebno na centarskoj poziciji.

Hrvatska je bez ozlijeđene Patricije Bure otputovala za Mađarsku gdje će danas odigrati prvu prijateljsku s njima, a Sloveniji predstoji put u Crnu Goru gdje će u Podgorici odigrati dvije pripremne utakmice, a potom slijedi odlazak na Europsko prvenstvo u Češkoj, gdje će Slovenija biti u Pragu u skupini C u kojoj će igrati protiv reprezentacija Francuske, Grčke i Srbije.

Snimku utakmice možete pogledati ovdjea kompletn u statistiku ovdje.

Foto: Tea Buzov imala je najveću minutažu i bila je najefikasnija sa 10 koševa