Slovenia Ball 2013: Hrvatska treća, Anđela Katavić u najboljoj petorci turnira

Anđela Kataviću akciji

Vrlo dobro organiziran turnir za mlađe kadetkinje i kadete Slovenia Ball 2013. u Slovenj Gradecu završen je trijumfom Mađarske u ženskoj i Španjolske u muškoj konkurenciji. Hrvatska ženska reprezentacijaje  u posljednjoj utakmici pobijedila vršnjakinje  Španjolske i sa tri pobjede i dva poraza osvojila je “zlatnu sredinu” na ljestvici. Od šest reprezentacija mlađe kadetkinje Hrvatice su treće. Bolje su bile samo Mađarice i Talijanke od kojhi su i doživjele poraze.

HrvatskaŠpanjolska –  54:46 (6:9, 15:18, 21:7, 12:12)

  • Španjolska: Gariga 2, Izquierdo 7, Gonzales 2, Medel 0, N. Rodriguez 6, Durante 2, L. Rodriguez 13, Aranda 3, Perello 2, Vallino 7, Galeron 2.
  • Hrvatxka: Katavić 20, Erjavec 8, Mrdalj 13, Tadić, Gnjidić, Tepeš, Lazić 4, Mihić, Skorić 5, Pavić 2, Uzelac 2, Vreš. Trener: Ivica Molnar

Treća četvrtina bila je presudna u kojoj su košarkašice Hrvatske sa 14  koševa razlike anulirale dotadašnju prednost Španjolki od šest koševa i prešle u vodstvo 42;34. U zadnjoj četvrtini su sačuvale stečenu prednost, odigravši je neriješeno 12:12, i na koncu slavile. Izuzetno dobru utakmicu odigrala je Anđela Katavić koja je postigla 20 poena te Anet Mrdalj 13. Katavić je izabrana i u najbolju petorku turnira zajedno sa Dorka Boros (Mađarska) koja je proglašena najboljom igračicom Slovenia Balla 2013, Zala Friškovec (Slovenija), Natalia Rodriguez (Španjolska) i  Martina Fassina (Italija).

Foto: Naša Anđela Katavić u najboljoj petorci turnira / Snimio: KZS

2 KOMENTARI

  1. Čestitke maloj Anđeli na izboru u petorku prvenstva što je svojim igrama i zaslužila, a isto tako čestitke i ostalim curama na dobrim igrama i plasmanu koji bi vjerujem bio i bolji da nismo imali tako zgusnut raspored igranja u prve 4 utakmice koje smo odigrali u 42 sata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime