Slovačka reprezentativka Sofia Bilikova u Trešnjevci 2009

Hrvatske viceprvakinje, ekipa Trešnjevke 2009, svoje su redove u sljedećoj sezoni pojačali sa 19-godišnjom Slovakinjom Sofiom Bilikovom (177-99). Dolazi iz Slovana, koji je od Good Angels Kosica prošle sezone u doigravanju u slovačkoj Extraligi eliminiran u četvrtfinalu. U deset utakmica prosječno je davala 6 koševa, imala 5 skokova i jednu asistenciju. Sofia Katarina Bilikova je također u Extraligi Slovačke igrala za tamošnje aktualne prvakinje Good Angels i u sedam utakmica imala prosjek 5.1 koš po nastupu, 3.6 skokova i 3 asistencije. Bilikova je također osvojila naslov prvaka EEWBL-a 2017. godine. U Slovačkoj je profesionalno igrala za Cassovia Kosice.

Igre ove košarkašice zamijetio je i njihov izbornik te ju je pozvao u nacionalnu vrstu U18. pa je prošle godine igrala za Slovačku na Europskom prvenstvu U18 Divizija B u Irskoj. U osam utakmica na tom prvenstvu statistika joj je 5.5 koševa, 4.3 skoka, 2.1 asistencije te 1.5 osvojenih lopti.

Inače, osim ove prinove pristigle iz Slovačke, Trešnjevka je angažirala još jednu inozemnu košarkašicu, kadetsku reprezentativku Srbije Teodoru Popović, juniorka Čelareva.

Foto: Sofija Bilikova/fiba.com