Slovačka: Najizglednije finale naših djevojaka, Tadić protiv Bure i Pavić

SLOVAČKA – “To je bila drama, ali pobjeda je naša i sada u polufinalu vodimo 2:0” –  rekli su u slovačkoj ekipi naše reprezentativke Matee Tadić, kapetanice Piešťanské Čajky. U Slovačkoj se igraju polufinalne utakmice Nike ženske Extra lige, doigravanja za košarkaške prvakinje, i prema svemu sudeći najvjerojatnije će se ponoviti prošlogodišnje finale u kojem će igrati tri naše djevojke: Matea Tadić za Piešťanské Čajky, a Patricija Bura i Josipa Pavić za Ružomberok, aktualne prvakinje Slovačke. I jedna i druga ekipa u polufinalnim utakmicama imaju prednost 2:0 u odnosu na svoje protivnike i još im nedostaje samo jedna pobjeda za prolazak u finale. Priliku za to, lakšu Ružomberok, a težu Piešťanské Čajky – imat će u subotu.

 

  • 2.utakmica: Young Angels – Piešťanské Čajky 53:60 (0:2)
  • Matea Tadić (Piešťanské Čajky) – 39 min.(7sk, 5as, 4ul, 6il, val.23) – 20p (2P 2-7, 3P 5-9, SB 1-2), šut 43.7% – Tadić je kapetanski vodila Piešťanské Čajky do druge polufinalne pobjede. Bila je najbolja u svojoj ekipi i motor zamašnjak koji je nakon lošeg ulaska u utakmicu svojom angažiranošću, dirigiranjem igrom, ali i dobrim šutom za tri poena, preokrenula tijek utakmice.

 

  • 2.utakmica: SKP 08 Banska Bystrica – Ružomberok 48:70 (0:2)
  • Patricija Bura (Ružomberok) – 28 min.(5sk, 1as, 2ul, 1il, 1bl, val.10) – 8p (2P 4-10), šut 40% – Nešto slabiji šut za dva poena od njenog uobičajeno dobrog, ali je bila gospodarica igre u obrani i znatno je pridonijela novoj pobjedi Ružomberoka. Važna karika u igri aktualnih slovačkih prvakinja koja najbolje partije pruža kad je najteže.
  • Josipa Pavić (Ružomberok) – 25 min.(9sk, 3as, 1il, 2bl, val.11) – 2p (2P 1-4), šut 25% – sve više dobiva trenersko povjerenje koje igrom zaslužuje i opravdava. Odlična igra u obrani. Šut kao i za Buru.

ŠPANJOLSKA – U zaostaloj utakmici 17. kola IDK Euskotren je gostovao kod Avenide Perfumerias i izgubio 68:54. Andrijana Cvitković nije ni putovala u Salamancu zbog prehlade, a 2. travnja igraju protiv Leganesa kojeg su kao domaćini pobijedili 69:58. Očekuje se povratak Cvitković na ovoj utakmici.

NJEMAČKA – Prvu polufinalnu utakmicu njemački klub naše Anđele Marić, Rheinland Lions, riješio je u svoju korist 74:58 i sada protiv Royals Saarlouisa ima prednost 1:0.

ŠVEDSKA – A3 Basket izbacio je iz doigravanja švedsku ekipu naše Tee Milardović Alvik Basket rezultatom 2:1. Rezultat treće utakmice u Umei bio je 84:68. Tea Milardović je za 23 minute provedene na parketu zabila 6 poena, imala 2 skoka i 1 asistenciju. Izgubila je jednu loptu. Valorizacija 1. Šut za 2P 2-7, a slobodna bacanja je izvodila 2-5. Tifany Brown igrala je cijelu utakmicu za A3 Basket i bila najbolja na utakmici sa 15 poena i valorizacijom 28.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Matea Tadić bila je alfa i omega druge pobjede svoje slovačke ekipe/fbpiešťanské čajky