Slovačka Extraliga: Bura i Pavić s Ružomberokom domogli se čela ljestvice

U Slovačkoj se vodi žestoka borba između tri ekipe za najviše postolje kojeg brani Ružomberok. Za sada s uspjehom jer se klub naših košarkašica Patricije Bure i Josipe Pavić pobjedom u gostima domogao čelne pozicije tamošnje Extralige. Pieštanske Cajky Matee Tadić porazom od Young Angelsa umanjio je svoje aspiracije za osvajanje prvenstva Slovačke.

  • Banska Bistrica- Ružomberok 55:65
  • Patricija Bura (Ružomberok) – 32 min.(11sk, 1as, 3 ul, 1 il, val.20) – 10p (2P 5-), šut 55,6%. Reprezentativka Hrvatske Patricija Bura bila je prvo ime utakmice i glavna nositeljica igre  i pobjede Ružomberoka.
  • Josipa Pavić (Ružomberok) – 9 min.(1sk, 1il, val.-3) – 2p (2P1-3), šut 33,3%
  • Young Angels – Piestanske Cajky 62:52
  • Matea Tadić (Piestanske Cajky) – 36 min.(6sk, 3as, 4ul, 6il, val.13) – 9p (2P 1-3, 3P 1-4, SB 4-4), šut 28,6%

Nakon četiri odigrana kola na čelu ljestvice je Ružomberok sa 3 pobjede i 1 porazom, koliko ima i drugoplasirana ekipa Young Angels, a treće su Piestanske Cajky sa dvije pobjede i dva poraza. Posljednje su Banske Bistrice bez pobjede.

U sljedećem kolu je derbi Piestanske Cajky – Ružomberok i puno će toga ovisiti o rezultatu te utakmice. S jedne strane kapetanica Matea Tadić, a s druge Patricija Bura i Josipa Pavić. Trebalo bi biti i te kako zanimljivo.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Rućomberok, aktualne prvakinje Slovačke/facebookružomberok