Sljedeće sezone Ivana Tikvić u Španjolskoj

Hrvatska reprezentativka Ivana Tikvić (194-C-94) napušta redove talijanskog prvoligaša La Molisana Campobasso te će sljedeću sezonu provesti u dresu španjolskog prvoligaša CDB Clarinos Ciudad de los Adelantados Tenerife.

Sezonu 2020/21 započela je u Passalacqua Ragusi za koju je kao “Medical Joker” umjesto tada ozlijeđene Isabelle Harrison odigrala 7 utakmica (12 poena, 6.7 skokova), da bi potom ostatak sezone provela u talijanskoj ekipi La Molisana Campobasso za koju je upisala 13 nastupa i prosječno ostvarivala učinak od 12.6 poena i 10.3 skokova po utakmici.

Naša reprezentativka Ivana Tikvić prošle je sezone branila boje talijanskog prvoligaša La Molisana Magnolia Camppobasso

Karijeru je započela u Medveščaku  s kojim je osvojila sve što se u Hrvatskoj moglo osvojiti na klupskoj razini, od mlađekadetskog, kadetskog, juniorskog pa sve do seniorskog uzrasta. Osim Medveščaka na domaćim parketima branila je boje i ŽKK Pule, dok joj je veći dio inozemnog dijela karijere bio vezan za Italiju, gdje je pored već spomenutih Passalacqua Raguse i La Molisane Campobasso igrala za još nekoliko klubova (PF Umbertide, Fixi Piramis Torino, Della Fiore Broni), jednu sezonu provela je i u Grčkoj igrajući za Olympiacos s kojim je osvojila naslov prvaka i kup Grčke, te igrala i EuroLigu u sezoni 18/19.

Na reprezentativnom planu najveći dosadašnji uspjeh joj je onaj kadetski iz Grčke 2010. kada su hrvatske kadetkinje bile viceprvakinje Europe. Danas je članica seniorske reprezentacije Hrvatske s kojom trenutno sudjeluje u pripremama za predstojeći EuroBasket. U kvalifikacijskom ciklusu za ovo natjecanje upisala je 3 nastupa (9 poena, 5.3 skokova), a prethodno je sa seniorskom reprezentacijom naše zemlje sudjelovala na EuroBasketu 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj, te u kvalifikacijama za EuroBasket 2017. i 2019. godine.

ŽENSKA KOŠARKA/Krešimir Dabić

Foto: Ivana Tikvić u dresu reprezentacije Hrvatske s kojom će na EuroBasket 2021 u Strasboutg /fiba.com