Slijedi kraći odmor pa splitska pripremna faza Hrvatske

Druga faza priprema seniorske ženske reprezentacije Hrvatske za EuroBasket 2021 završila je u Poreču utakmicom protiv Bosne i Hercegovine. Rezultatski saldo: četiri pripremne utakmice i sve četiri pobjede. Posebno teška i rezultatski tijesna bila je druga utakmica protiv Bosne i Hercegovine u kojoj je izbornik Balić isprobavao određene varijante. O njoj je za portal HKS-a izjavio:

  • Evo jedna utakmica gdje smo odmorili Ivanu Dojkić koja je u ove tri utakmice imala najveću minutažu. Htjeli smo vidjeti kako ekipa reagira i da se malo navikne da igra bez nje i cure su odigrale jako dobro protiv jedne dosta snažne ekipe Bosne i Hercegovine, pogotovo na tim centarskim pozicijama. Amerikanka Hurt i Marica Gajić su top europske klase. Non-stop smo lovili zaostatak i kao da smo dobar dio utakmice igrali pod ručnom kočnicom. Ipak na kraju smo raspucali, povukli par kontri s par brzih dodavanja i šuteva za tri poena preokrenuli smo utakmicu u svoju korist. Dojkić, Premasunac i Tikvić nisu igrale, ali dobili smo Tadić na poziciji playmakera koja je odigrala stvarno jako dobru utakmicu, također Slonjšak je na kraju riješila. Čestitke naravno i svim ostalim curama, odigrale su, kažem, odličnu utakmicu.”
Time-out izbornika Bralića – kraći odmor pa pripreme Hrvatske sele u Split /Snimio: HKS

Matea Tadić, reprezentativka Hrvatske, bila je najbolja pojedinka na utakmici:

Matea Tadić odlično odigrala u drugoj utakmici protiv BiH / Snimio: HKS
  • U današnju utakmicu ušle smo manje agresivno i neodlučno u napadu. Smatram da smo kako je utakmica odmicala igrale sve bolje i kad smo digle razinu trčanja i agresivnost u napadu tad su nam se otvorile i dobre situacije koje smo danas uspješno realizirale. Ostavile smo sve na terenu, bez obzira na to tko je igrao, a tko ne, mislim da je vidljiv određeni napredak u našoj igri i da sve više igramo kako je izbornik i zamislio. Sad ćemo se odmoriti i nastaviti drugu fazu priprema u Splitu.”

Split donosi daljnje brušenje reprezentacije, određeno taktičko-tehničko dotjerivanje ali i poboljšanje zdravstvenog biltena kako bi se EuroBasket dočekao u top formi. Sada slijedi nekoliko dana odmora pa onda treća faza, nazovimo je splitska faza priprema, u kojoj će Hrvatska odmjeriti snage sa Grčkom i Slovačkom.

 

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Hrvatska nakon pobjede nad reprezentacijom BiH /Snimio: HKS