Sjajna Mihaela Lazić

Kad jedna košarkašica, kao naša Mihaela Lazić, postigne gotovo pa pola koševa u utakmici koja odlučuje hoće li Hrvatska ući u četvrtfinale ili ne, onda taj podatak sve govori. Ona je protiv Latvije od ukupno 53 postigla 26. Istina je i činjenica da joj je ovo treće europsko prvenstvo i da se oboružala europskim iskustvom, ali svejedno treba biti dovoljno i fizički i psihički jak pa ponijeti taj veliki teret odgovornosti. Ona sve to ima od prve utakmice pa evo sve do četvrtfinala.

U ekskluzivnom intervjuu što ga je dala za FIBA-in portal, kojeg u cijelosti možete pročitati ovdje, Lazić je prokomentirala utakmicu protiv Latvije: “Ovo je velika motivacija za nas, dokazali smo da spadamo među osam najboljih reprezentacija u Europi. Istina je da smo bili malo nervozni u jednom dijelu ove važne utakmice protiv Latvije, ali smo dali sve od sebe i to je uvijek najvažnije. Svi su nam u Hrvatskoj govorili da je uspjeh ostati u A Diviziji, a eto sada imamo priliku boriti se za medalju.”

Nedvojbeno je da je Lazić lider reprezentacije, to je, mada je među najmlađima, i u svom klubu Brod na Savi. No, uz sve kvalitete ne nedostaje joj skromnosti i postignuti uspjeh, kako kaže, rezultat su kolektivne igre kakva košarka i jeste i odlične atmosfere u reprezentaciji.

– Osjećam veliku razliku i naravno da mi je lakše igrati svake godine. Imam više iskustva ovaj put i to je sjajno. Možda je malo više pritiska na mojim ramenima, ali mi smo tim i naša igra ne ovisi samo o jednom ili dva igrača. Svatko pridonosi igri i u obrani i u napadu. Svi mi igramo jedni za druge.

Kadetska reprezentacija doista igra kolektivno, duh zajedništva na visokoj je razini za što velike zasluge ima stručni stožer na čelu s trenerom Šimom Vidakovićem. Dolazi vrlo važna utakmica protiv Italije i samo 40 minuta našu kadetsku reprezentaciju dijeli od polufinala i borbe za medalju što još od 2010. Hrvatska nije doživjela kada su naše kadetkinje u Grčkoj bile viceprvakinje Europe. Cijela Hrvatska je uz naše kadetkinje, a one će beskompromisno i u utakmicu protiv Italije. Pa što bude.

Foto: Mihaela Lazić u akciji / fibaeurope.com