Širi popis mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske (U14)

U sustavnom razvoju novih hrvatskih košarkašica i na putu do što kvalitetnije seniorske reprezentacije prevažan je rad od samih početaka preko U12, U14, U16, U18, U20 pa sve do seniorskog uzrasta. Seniorke su završile svoje ovoljetne obveze na Eurobasketu 2103. u Francuskoj, U16 (kadetkinje) su u punom pogonu i za tri tjedna započinju natjecanja u A Diviziji na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, U18 (juniorke) krenule su s pripremama u Tuheljskim toplicama za nastup također u A Diviziji na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj (Vinkovci i Vukovar), U20 reprezentaciju službeno nemamo, a evo sada i podataka o našim mlađim kadetkinjama koje tradicionalno odlaze na turnir u Slovenj Gradec, koji se igra od 15. do 18. kolovoza. Na turniru će sudjelovati reprezentacije Španjolske, Italije, Mađarske, Izraela, Hrvatske i domaćina Slovenije.

Širi popis reprezentacije Hrvatske U14 (mlađe kadetkinje) čine:

 • Josipa Pavić, Split
 • Barbara Vranješ, Split
 • Karla Vreš, Trešnjevka
 • Nina Gnjidić, Trešnjevka 2009
 • Karla Erjavec, Trešnjevka 2009
 • Lucija Skorić, Vodice
 • Anet Mrdalj, Vodice
 • Ivana Bumber, Vodice
 • Lorena Mihić, Vodice
 • Tonia Uzelac, Medveščak
 • Lana Tepeš, Medveščak
 • Petra Benković, Croatia 2006
 • Bernarda Čulina, Croatia 2006
 • Mateja Tadić, Novi Zagreb
 • Anđela Katavić, Imotski
 • Mihaela Lazić, Brod na Savi
 • Mia Blažević, Bakar

Pripreme mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske počinju 6. kolovoza 2013. u Tuhelju. Glavni trener ove reprezentacije je Ivica Molnar (ŽKK Podravac Virje), a  njegov pomoćnik Dejana Balog (ŽKK Radost Čakovec).

Foto: Najviše kandidatkinja daje ekipa Vodica, mlađe kadetskih prvakinja Hrvatske 2012/13

7 KOMENTARI

 1. Dobro sve napisano bilo bi još bolje kad bismo znali i tko je izbornik mlađe kadetske, jer ne staviti jedinog pravog beka šutera kojeg se objektivno već dugo čeka u ženskoj košarci, jest blago rečeno neinformiranost, a glavni trener ju je imao mogućnost vidjeti (na poluzavršnici u Koprivnici) kao i sve ostale cure u generaciji i sumnjam da bi on napravio takav propust. Nadam se da je slučajnost, ali se bojim da sam u krivu.

 2. mlađe kadetkinje – u toj dobnoj kategoriji ne može biti jedna prava igračica na bilo kojoj pozicji… Svi igraju sve! Ti si očito neki nezadovoljni roditelj, trener i član nekog kluba čiju igračicu nisu pozvali… Ja naprimjer znam da u BiH ima nekoliko hrvatskih igračica (hrvatica) koje su sigurno bolje od ovih pojedinih na ovom spisku. Ekipe iz Vodica te Splita odigrale su nekoliko susreta s njima i mogu se složiti s mojim konstatacijama… Valjda zbog toga imamo izbornika koji bira po svom kriteriju a ne da mu svi guramo neke svoje favorite… nema smisla…

 3. Dvije godine uživo sam gledao turnir Slovenia Ball i ne bi se baš složio s tvojom konstatacijom da u mk konkurenciji svi igraju sve…..kužim ja što ti hoćeš reći,čak se djelomično i slažem s tobom…ali prema viđenom u Slovenj Gradecu u svakoj od reprezentacija koje su tamo nastupale (Hrvatska,Slovenija,Španjolska,Mađarska,Italija,Izrael,Estonija….) znalo se tko je play,tko bek ili krilo,a tko centar.

 4. Još nešto.Nisam baš siguran da si vidio više od 20% igračica sa popisa.Tako da je malo prehrabro tvrditi to što tvrdiš.Bez ljutnje molim.

 5. Izbornik je Ivica Molnar.Na papiru.Naravno da on ne bira igračica za repku.On samo vodi izabrane.

 6. Prijatelju pogodio si, a nije ni teško (koliko si nabrojio:) ) ja jesam nezadovoljni član (mnogo čime), a gotovo svi starosjedioci (nažalost nema ih puno) znaju kojeg kluba i koji član, no za razliku od tebe ne smatram da je igračica koju sam spomenuo bolja od nekih pozvanih nego sam rekao kako smatram da je takvom profilu mjesto na širem spisku, time sam ti i odgovorio o onome da “Svi igraju sve”. Budući držim kako o košarci treba pisati afirmativno suzdržat ću se daljnjeg pisanja na tu temu ispričavam se za slabost prekršio sam pravilo :).

 7. Ja govorim o idealnoj situaciji, kako bi bilo najbolje za razvoj igracica no naravno da “petorka” moze imati samo jednog playa i da se trebaju profilirati igracice. Vidjet cemo uzi popis pa cemo komentirati jel to najbolje sto se moze sklopiti… i dalje sam misljenja da je na sirem popisu trebala se naci i igracica iz BiH. Tradicionalno je da je hrvatska pojacana takvim kalibrom vec godinama..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime