Sinoć u Italiji pobjeda Geasa (Begić), porazi San Martina (Dedić) i Brixie (Molnar)

SERIE A1 – 23. kolo

Sinoć su u najboljoj talijanskoj ligi odigrane utakmice 23. kola. Do kraja ligaškog dijela, odnosno početka doigravanja za prvakinje Italije, ostala su još tri kola. Hvataju se pozicije za Final Eight. Nastupile su sve naše košarkašice koje tamo igraju, osim Ivane Dojkić koja je dobila vrijeme za odmor. Vrlo dobru utakmicu odigrala je Ana-Marija Begić u gostujućoj pobjedi Geasa, dok su poraze doživjele ekipe Nine Dedić i Lorene Molnar. U ovom trenutku se sa sigurnošću može reći da će u doigravanju za prvakinje Italije igrati Ivana Dojkić (Virtus Bologna) i Ana-Marija Begić (Allianz Geas). Brixia Basket Lorene Molnar ispada iz Serie A1 i vraća se u drugu talijansku ligu. Filla San Martino di Lupari Nine Dedić pomalo gubi korak za sudjelovanje u Final Eightu za prvakinje Italije, a izravni konkurent im je Parking Crema. Obje ekipe imaju po devet pobjeda i 14 poraza. No, još je sve otvreno i odgovor će i jednoj i drugoj ekipi dati posljednja tri kola.

 • Virtus Segafredo Bologna – Passalacqua Ragusa 84:65
 • Ivana Dojkić nije ulazila u igru, a njena Bologna je na drugom mjestu Serie A1 sa 21 pobjedom i dva poraza. Na čelu ljestvice je ekipa Schia sa 22 pobjede i jednim porazom.
 • U preostala tri kola Bologna ugošćuje Campobasso (24. kolo) i Brixia Basket (26. kolo), a u 25. kolu gostuju kod Dinama Sassari.
 • RMB Brixia Basket San Paolo – Parking Graf Crema 64:84
 • Lorena Molnar (Brixia Basket) – 28.09 min.(5sk, 3il, val.4) – 7p (2P 2-4, 3P 1-3)
 • Brixia Basket ispada iz Serie A1. Kako je već odigrala utakmicu 24. kola protiv Schia, ostaju joj još samo dvije prvoligaške utakmice, kod kuće protiv Lucce i u gostima protiv Virtus Segafredo Bologne. Brixia Basket je trenutno posljednja na ljestvici Serie A1, četrnaesta, sa dvije pobjede i 22 poraza.
 • E-Work Faenza – Allianz Geas Sesto San Giovanni 73:82
 • Ana-Marija Begić (Allianz Geas) – 32.02 min.(6sk, 4as, 2il, 1ul, val.17) – 15p (2P 6-8, 3P 0-1, SB 3-4)
 • Allianz Geas je tek u produžetku pobijedila E-Work Feanzu i to odlučujućim koševima Gorini i Begić. Klub se nalazi na petom mjestu Serie A1 sa 15 pobjeda i osam poraza. Dinamo Sassari im je “suđen” i u Coppa Italia i u Final Eightu prvenstva Italije. Podsjetimo da su ga u prethodnom kolu “rossonerke” pobijedili 83:49, ali će njihove buduće utakmice i u Kupu Italije i u doigravanju za prvakinje biti bez dvojbe vrlo interesantne i sa puno “tješnjim” rezultatima. Do kraja ligaškog dijela Serie A1 “rossonerke” iz milanskog predgrađa Sesto San Giovanni još igraju kao domaćini protiv San Giovanni Valdarno (24. kolo) i Umana Reyer Venezie (26. kolo), a u gostima protiv Passalacqua Raguse (25. kolo).

SERIE A2 – 20. kolo

Na Dan žena u talijanskog drugoj ligi odigrana je jedna utakmica Serie A2 – skupina Sjever, koju zbog naše Nine Premasunac također posebno pratimo. Nakon osvajanja Coppa Italie za Serie A2, Autostoped je u prvenstvenoj utakmici pobijedio Broni na njegovu parketu. Nina Premasunac je s novim double-double učinkom bila daleko najbolja na utakmici i još jednom svojom odličnom igrom pridonijela pobjedi svog talijanskog kluba.

Nina Premasunac (Autostoped) – još jedna odlična igra i još jedan double-double učinak
 • Logiman Broni – Autosped Castelnuovo Scrivia 52:59
 • Nina Premasunac (Autostoped) – 30.07 min.(13sk, 1as, 1il, 1ul, 2bl, val.29) – 15p (2P 6-10, SB 3-4)
 • Autostoped je na drugoj poziciji sa 18 pobjeda i dva poraza. Do kraja ligaškog dijela natjecanja još ima šest kola.

Ženska košarka

Foto: Ana-Marija Begić u produžetku, uz Gorini, postigla odlučujuće koševe u gostujućoj pobjedi Allianz Geasa/fballianzgeas