Silva Šeda: U pobjedi se ne uzvisi, a u porazu ne ponizi!

Snimljeno na kup utakmici u Rijeci (Zamet - snimio: Arsen Miletić)

Sportska direktorica ŽKK Medveščak Silva Šeda oglasila se na službenom portalu ŽKK Medveščak nakon još jednog osvajanja naslova pobjednica Kupa Hrvatske ali i posljednjeg poraza u Dubrovniku protiv Raguse. Prenosimo onaj dio koji se odnosi na nastup u Dubrovniku:

– U pobjedi se ne uzvisi, a u porazu ne ponizi!’ To je misao vodilja našeg kluba, naših Medekica, naših cura koje su doslovce dale zadnje atome psihičke i fizičke snage da bi se osvojio ovaj KUP. Vrlo vjerojatno, je bilo pretjerano staviti im utakmicu protiv Dubrovnika u utorak, ali smo jednostavno mislili da će one moći i to odraditi. Ne mogu reći, cure su spremljene fizički za velike stvari i velike utakmice, ali za tri utakmice u 72 sata…ipak malo pretjerano, ta nisu roboti. Pogotovo, nakon velike fešte u nedjelju navečer, gdje smo osim pobjedničkoga pehara, slavile i dva rođendana naših cura Todorićke i Radošice! A svim našim “dušebrižnicima” koji smatraju ovaj poraz namještenim imam samo jednu poruku – dođite na teren i pobijedite nas, ako možete! Poraz je sastavni dio igre i cijeli niz nesretnih okolnosti se dogodio to popodne i naše cure su, nažalost, bile prisiljene pripremati se za utakmicu u totalno drugačijoj atmosferi od uobičajene. Tko god misli da je to normalno, e pa za nas nije. Jer se trudimo biti profesionalni i jer se trudimo da to sve bude na visokom nivou. Ako već nešto radimo onda radimo kako spada, ništa ne vrijedi raditi napola! A naše cure su izbačene iz hotela u ponedjeljak, već u 11 ujutro (nap. utakmica se igrala u 18 sati) i zbijene u tri sobe sa tri bračna kreveta! Uglavnom, sve ovo je samo iskoristila ekipa Raguse, pronašla slabu točku i odigrala utakmicu sa 55% šuta za dva i za tri! Čestitamo ekipi iz Dubrovnika, ovog puta je bolje odreagirala od nas!

Na kraju čestitamo našoj ekipi što je osvojila Kup treći puta zaredom i čestitamo na hrabrosti, znanju, igri i psihičkoj pobjedi protiv skoro cijele dvorane u Omišu! BRAVOOOO!”

Cijeli osvrt možete pročitati  OVDJE, a trener Medveščaka Braslav Turić utakmicu je prokomentirao za portal KSZ-a: “Mislim da nije korektno da ovaj naš poraz dolazi pod sumnju. Ekipa je u samo 72 sata igrala treću utakmicu, i sami znate kako je teško bilo u Omišu. Iako smo na poluvremenu imali utakmicu praktički pod kontrolom (prednost od 19 razlike) u nastavku je Ragusa odigrala odličnu utakmicu, a nama jednostavno nije išlo prije svega zbog umora ekipe. Govoriti o nekom biranju suparnika u polufinalu doigravanja je deplasirano jer iskreno Plamen Požega je za nas teži suparnik, a mi smo s Ragusom imali neki dogovor ukoliko budemo igrali u polufinalu da bi se obje utakmice igrale u Zagrebu. Na taj način bi otklonili sve eventualne sumnje u poraz koji nismo željeli, a eto dogodio se nakon 700 dana.”

Foto: Silva Šeda, sportska direktorica ŽKK Medveščak iz igračkih dana na kup utakmici Kvarner – Medveščak u Rijeci /Snimio: Arsen Miletić