Šibenik tijesnom pobjedom protiv KAŽL osigurao Ligu za prvaka

Nešto više od tri minute prije kraja utakmice pogotkom Lokice KAŽL vodi 76:71. Tada Ivana  Dujić postiže dva slobodna i dvije vezane trice za vodstvo gošći 76:79, Strilić tricom vraća u egal 79:79. Silov pogađa jedno od dva slobodna, KAŽL gubi loptu u napadu, Dujić rutinirano realizira nova dva slobodna bacanja, a Splićanke ne uspijevaju u desetak sekundi kvalitetno šutirat za tri poena. “Novi poraz, nova analiza” kažu u KAŽL. “Šteta radi samih cura, vratili se sa -20 na +5 i na kraju -3. Čestitamo gošćama na pobjedi, našim igračicama na trudu i želji.”

KAŽL – Šibenik 79:82 (22:27, 14:26, 23:14, 20:15)

  • KAŽL: Strilic 8, Ljubic 12, Nejašmić 14, Bešlic 7, Lokica 15, Zovko 13, Pavić, Šošić -, Ljubos 2, Marić 8, N.Dujić -, Božan -. Trenerica: Žana Lelas, pomoćna trenerica: Anita Rade
  • Šibenik: Vojvodić 0, Ujević 17, Silov 13, Barišić -, Tabula 8, Cigić 8, Džafić 10, Skrozić -, Šarić 4, Milković -, I.Dujić 22. Trener: Stipe Bralić

Žana Lelas, trenerica KAŽL:  “Šteta, ali i dalje očito nedostaje nam iskustva. Ove utakmice su veoma značajne. Bilo je kvalitetnih stvari ali i loših. Vratili smo se sa -20, došli na +5, ne bi smjeli tada to izgubit, ali to je sport i ponavljam naša mladost ali baš ta mladost se i vratila sa -20. idemo dalje.”

Nika Lokica, košarkašica KAŽL: “Baš čudna utakmica, napeta, puna preokreta. Razočarana sam porazom. Radit’ ćemo dalje, utakmice su najbolji lijek. Čestitam Šibeniku na pobjedi.

Stipe Bralić, trener Šibenika: “Jedna vrlo teška utakmica. U prvom poluvremenu smo dominirali, išao nas je i šut, imali smo i 20 poena razlike. Međutim, u drugom poluvremenu domaće igračice odlično trče i pogađaju šutove. Nismo mogli parirati. Spasila nas je Ivana Dujić sa vezanih osam poena od toga dvije vezane trice. Ova utakmica nam je bila izuzetno značajna jer smo s njom osigurali Ligu za prvaka što je i bio cilj ove sezone.”

Tihomir Begić

Foto: Ekipa KAŽL na utakmici protiv Šibenika/ fbkažl