Šibenik tek u drugom poluvremenu nadigrao Pulu Moviter

Večeras je na Baldekinu u zaostaloj utakmici Lige za prvaka Premijer ženske lige Hrvatske Šibenik pobijedio Pulu Moviter 89:71. Pulske košarkašice, njih sedam, vrlo dobro su se rezultatski nosile u prvom poluvremenu u kojem je Schrauth već postigla double-double (16 poena i isto toliko skokova). Bila je nezaustavljiva, a onda je došlo drugo poluvrijeme u kojem je i ona posustala, Šibenčanke igru podignule na višu razinu i došle do zaslužene pobjede. Ovjenčane double-doubleom iz ovog susreta izišle su odlična Kendriana Renae Washington (34 poena i  12 skokova) u redovima Šibenika i Kelli Ann Schrauth (18 poena i 20 skokova) u pulskoj ekipi u kojoj je najefikasnija bila Šibenčanka Borić sa 30 postignutih koševa.

Šibeniik – Pula Moviter 89:71 (27:22, 19:23, 18:11, 25:15)

  • Šibenik: Washington 34, Ujević 23, Barišić 0, Tabula 0, Cigić 16, Jeremić 4, Skrozić 2, Šarić 0, Branisavljević -, Ćuklin 5, I.Dujić 5. Trener: Stipe Bralić
  • Pula Moviter: Krstić 13, Bekvalac 0, Begonja 4, Gal 2, Borić 30, Ramljak 4, Schrauth 18. Trener: Ivan Đukić

Ivan Đukić, trener Pule Moviter:“Mada smo imali velikih problema sa rosterom za ovu utakmicu, jer smo zbog samoizolacije nekih igračica i povreda došli sa samo sedam igračica, do 35 minuta smo se jako dobro držali i imali mali zaostatak. Do tada smo mijenjali razne vrste obrana od presinga, igranja flastera na svih pet protivnica i zonske obrane. Postavljanjem zone 5-0 u zadnjih pet minuta vanjski šuteri ekipe Šibenika nam daju lake poene, a postavljanjem zone 3-2-1 ekipa Šibenika nam radi problem spuštanja lopte na crtu za našeg pivota ,i vanjski šuteri sa nekoliko isforsiranih šuteva daju protivniku da preko svojih krilnih igrača zabiju lake poene ali sve u svemu nisam nezadovoljan osim činjenice da moji krilni igrači osim u prvom poluvremenu nisu dobro trčali u kontranapad. Čestitam i ekipu Šibenika.”

ŽENSKA KOŠARKA/tb

Foto: Prvo ime susreta bila je Kendriana Renae Washington / Naši Tići