Shavonte Zellous ne može igrati za Hrvatsku na EuroBasketu jer nije dobila hrvatsko državljanstvo

Ništa neće biti od nastupa Shavonte Zellous za Hrvatsku na EuroBasketu 2015. Djevojka koja je htjela igrati za našu reprezentaciju osvajala je i EuroLigu i prestižni WNBA i jasno je da se radi o kvalitetnoj košarkašici koja je igrala na poziciji beka šutera. “Blokada” ministra Ostojića bila je efikasna, a vrijeme “neumitno biži” za prijavu košarkašica za ovogodišnje europsko prvenstvo. Rok je večeras do 19 sati. No, ministar Ostojić nije napravio nikakav “faul u napadu” niti “tehničku pogrešku”, nego je danas putem RTL-a jasno poručio:

– Neću potpisati ništa dok cijela procedura nije napravljena, a nije. Ako žele pojačati hrvatsku reprezentaciju, u Savezu na vrijeme trebaju početi proceduru za dobivanje hrvatskog državljanstva! 

Znači tehničku je zaradio HKS jer nisu na vrijeme pokrenuli proceduru za dobivanje hrvatskog državljanstva što je ministar i potvrdio. Izbornik Turić sada se nalazi u novoj gabuli – na broj mu nedostaje jedna košarkašica, a o kvalitetu da i ne pričamo, a otpisana Matea Vrdoljak odbila je suradnju nezadovoljna što se odmah nije našla na popisu 12 košarkašica a ne da bude “na čekanju”. Komplikacije i vešestruka šteta u kojoj na imidžu gube svi. Ili je to najbolji lakmus papir odnosa prema hrvatskoj ženskoj košarci.

Foto: Shavonte Zellous – šteta je napravljena i prema ovoj korektnoj košarkašici / fibaeurope.com