Seniorke zasluženo na odmor uz iščekivanje ždrijeba 22. srpnja

Ljetne pripreme seniorske reprezentacije Hrvatske su završile, a sljedeće okupljanje naših reprezentativki pod nadzorom izbornika Stipe Bralića bit će kvalifikacijske priprema za Europsko prvenstvo u studenom. Tko će biti protivnice našim košarkašicama u još jednom kvalifikacijskom ciklusu saznat ćemo nakon izvlačenja koje će se održati 22. srpnja u Münchenu.

Izbornik Stipe Bralić je za službeni portal Hrvatskog košarkaškog saveza izrazio zadovoljstvo viđenim u posljednjih mjesec dana te otkrio kako neke djevojke ima u vidu i za službene kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo koje slijede u studenom ove godine:

– Mogu pohvaliti cure na odrađenom ciklusu od 33 dana u kojem smo odigrali i 6 utakmica sa skorom 4-2 na odličnom ponašanju i radu na treninzima. Neke od cura su skrenule pozornost na sebe i pokazale da imaju potencijal igrati na višem nivou i sigurno se može na njih računati i na službenim kvalifikacijskim utakmicama koje slijede – rekao je izbornik Bralić. Osim Miletić, koja je po dogovoru s početka priprema propustila zadnje dvije utakmice, i Bosilj, ostale cure su uglavnom prvi puta u A selekciji pa mogu reći da su njihove dobre igre pozitivno iznenađenje za mene, naročito najmlađih na vrlo teškoj poziciji organizatora igre –  Lazić i vrlo brze Petrak koja se sjajno nosila s puno iskusnijim igračicama visoke europske klase na toj poziciji kao sto su Barič, Bartakova ili Balintova.

Foto: Seniorska Hrvatska na pripremama u Slavonskom Brodu/hks