Seniorke za drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019.u Srbiji i Latviji

U ponedjeljak 5. veljače okupljanje je seniorskih reprezentativki Hrvatske i početak priprema za drugi kvalifikacijski krug za sudjelovanje na Europskom prvenstvu koje se 2019. godine održava u Latviji i Srbiji. Anđa Jelavić, izbornica seniorske reprezentacije, objavila je širi popis košarkašica na koje će računati u pripremama za dvije nadolazeće utakmice kvalifikacija za EuroBasket 2019. Na pripreme u Ivanić-Grad idu 24 košarkašice i to: Ana-Marija Begić, Lea Miletić, Ivana Tikvić, Lana Pačkovski, Nina Premasunac, Tea Buzov, Ružica Džankić, Iva Todorić, Patricia Bura, Carmen Miloglav, Klaudia Periša, Anja Majstorović, Iva Borović, Ivana Blažević, Iva Slonjšak, Ivana Dojkić, Antonija Sandrić, Luca Ivanković, Marija Režan, Andrea Marić, Lorena Molnar, Karla Erjavec, Anđela Katavić i Josipa Silov.

Hrvatska u drugi krug kvalifikacija ulazi sa jednim domaćim porazom od Švedske i zlata vrijednom gostujućom pobjedom u Italiji. Raspored utakmica u drugom krugu u našoj skupini je sljedeći:

10.veljače 2018. godine

  • Švedska – Italija (Arena Boras, Borashalen s početkom u 15.30 sati)
  • Makedonija – Hrvatska (Sportski centar Boris Trajkovski, Skoplje, s početkom u 20.45 sati)

14.veljače 2018. godine

  • Italija – Makedonija (Arena Pavia, Palaravizza, s početkom u 18.30 sati)
  • Švedska – Hrvatska (Artena Stockholm, Hovet s početkom u 18.30 sati)

Prisjetimo se da su 32 reprezentacije ždrijebom smještene u 8 skupina i da će prvoplasirane izravno ići na Europsko prvenstvo i šest najboljih drugoplasiranih. Preostala dva mjesta su osigurana za domaćine – Srbiju i Latviju.

Foto: Detalj s utakmice Italija – Hrvatska u San Martinu di Lupari / fiba.com