Seniorke u kvalifikacijama startale vrijednom pobjedom u Bugarskoj

Hrvatska reprezentacija danas je u Samokovu u Bugarskoj ostvarila vrijednu pobjedu u prvoj od četiri kvalifikacijske utakmice koje u skupini F igra za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj. Košarkašice trenera Braslava Turića i njegova pomoćnika Vladimira Englmana tako su na najbolji način otvorile kvalifikacijski ciklus i dale si dodatnog motiva i samopuzdanja za predstojeće utakmice koje igraju u Slavonskom Brodu u srijedu, 11. 6. s Izraelom i 18. 6. s Bugarskom. Napomenimo da izravni plasman na EP 2015. imaju najbolje ekipe iz svih skupina.

Bugarska – Hrvatska 65:69 (19:17 18:23 15:19 13:10)

  • BugarskaHodges 8,  Ivanova 7, Tomova 8, Naneva -, Milkova 2,  Dimitrova 21  Georgieva -, Peteva 13, Miteva 6, Sharenkapova -,  Stoycheva -, Hristova -. Trener: Georgi Boškov
  • Hrvatska: Ivezić 17, Mišura 5,  Miloglav -, Salopek 6, Režan 12, Šerić -, Lelas 3, Slišković 10, Mazić 4, Ivanković 10, Premasunac 2, Tikvić -. Trener. Braslav Turić

Najveću prednost i kvalitetu Hrvatska je imala u igri pod košem. Čak 15 skokova više (45 naših naspram 30 bugarskih). Odličnu partiju pružila je Jelena Ivezić koja je osim šuterski (17 koševa) bila i skakački (7 skokova) i asistentski (6 asistencija) raspoložena.  Kod Bugarske najefikasnija je bila Radostina Dimitrova sa 21 košem.  Dvoznamenkaste učinke u Hrvatskoj imale su još Marija Režan – 12 koševa i 7 skokova,  Luca Ivanković -10 koševa i 6 skokova te Iva Slišković – 10 koševa i 4 skoka. Ovaj meč ostat će u sjećanju naše Nine Premasunac jer je svoje prve seniorske reprezentativne koševe (2) postigla upravo na ovoj utakmici kao i treneru Braslavu Turiću koji je u službenom izborničkom debiju sa seniorskom Hrvatskom postigao prvu pobjedu. Poželimo im svima da tako nastave i dalje.

– Bila je to teška utakmica. Znali smo i očekivali to. Napravili smo dobar posao, pogotovo u napadu. Na kraju utakmice obrana nam je postajala sve bolja i takva igra pomogla nam da dođemo do važne pobjede – rekao je Braslav Turić.

Foto: Jelena Ivezić pružila je odličnu partiju u Bugarskoj / fibaeurope.com