Seniorke na Baldekinu pa u Češku

Ženska seniorska reprezentacija se okupila u Šibeniku na ljetnim pripremama gdje će dva puta dnevno odrađivati treninge u Sportskoj dvorani Baldekin, a 5. lipnja će se uputiti prema Češkoj gdje su za 6. i 7. lipnja zakazane prijateljske utakmice protiv Češke, zemlje u kojoj je ženska košarka uvijek bila na visokom nivou. Reprezentaciju u studenom očekuje novi krug kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2019 i to dvije domaće utakmice protiv reprezentacija Italije i Makedonije.

– Sastav su dosta diktirale ozljede ponekih igračica tako da smo imali mogućnost pozvati neke mlađe kojima ćemo dati priliku da se prilagođavaju seniorskoj reprezentaciji i da vidimo hoće li moći konkurirati za reprezentaciju kada se bude okupljala u 11. mjesecu. Tada nemamo puno vremena za gledanje igračica jer imamo tek par dana priprema pred službenu utakmicu rekla je izbornica Hrvatske Anđa Jelavić.

Igračice koje sudjeluju na ovim pripremama su: Nina Premasunac, Ivana Tikvić, Anja Majstorović, Lea Miletić, Patricia Bura, Iva Slonjšak, Lorena Molnar, Ružica Džankić, Iva Todorić, Carmen Miloglav, Andrea Marić, Lana Pačkovski, Ivana Blažević i Matea Tadić.

Foto: Seniorke Hrvatske u Šibeniku /hks